Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ PRESS ROOM ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ.  6977368490, 6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ PRESS ROOM ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

Ισχυροποιούμε, Μαζικοποιούμε το Σωματείο μας! Οργανώνουμε το δικό μας αγώνα! Δίνουμε το δικό μας στίγμα στις εξελίξεις! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
Συνάδελφοι,
Σε έναν καιρό που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πλασάρουν κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι τη δικιά τους ανάπτυξη ως δικιά μας, που βαφτίζουν κάθε μέτρο που φορτώνουν στις πλάτες των εργατών ως ανάπτυξη, ως μεταμνημονιακή περίοδο, εμείς οι εργαζόμενοι σε κάθε κτίριο σε κάθε κατάστημα της Vodafone οργανώνουμε το δικό μας αγώνα περνάμε στην αντεπίθεση.
Κόντρα στους διαχωρισμούς των εργαζομένων σε Vodafone/επινοικιαζόμενους/360, κόντρα σε αυτούς που προάγουν τον ανταγωνισμό ανάμεσά μας και προωθούν την εξίσωση των δικαιωμάτων μας προς τα κάτω, ήρθε η ώρα αξιοποιώντας την πείρα που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια να οργανωθούμε στο Σωματείο μας. Σε ένα πραγματικά δυνατό σωματείο που δεν θα βάζει διαχωρισμούς και θα αποτελέσει σοβαρό όπλο στα χέρια μας το επόμενο διάστημα.
Ένα σωματείο που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Ένα σωματείο που δεν θα «εξετάζει» τη σύμβαση του εργαζόμενου για να αποφασίσει εάν θέλει να τον οργανώσει σε αυτό. Ένα σωματείο που θα ενώνει τη φωνή των εργαζομένων με τους εργαζόμενους όλου του κλάδου και όλων των άλλων κλαδων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας κόντρα στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που εξαθλιώνει το λαό για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Για αυτό και ως σωματείο της 360Connect το προηγούμενο διάστημα πήραμε την πρωτοβουλία και πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση. Στην συνέλευση αυτή πήραν μέρος μέλη του σωματείου της 360Connect αλλά και εργαζόμενοι από όλα τα κτίρια της Vodafone, και από καταστήματα που θέλουν να είναι μέλη του σωματείου, που τους απασχολεί το ζήτημα αυτό. Συζητώντας γύρω από τα κοινά προβλήματα μας, ανταλλάσοντας απόψεις και προβληματισμούς για το ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση, εργαζόμενοι έκαναν το βήμα να δώσουν την εγγραφή τους στο επιχειρησιακό σωματείο της 360Connect, συμφώνησαν στην ανάγκη ενιαίας οργάνωσης στο σωματείο και όλοι μαζί πήραμε απόφαση να δώσουμε νέα πνοή στο Σωματείο μας, για ένα δυνατό σωματείο στα μέτρα των αναγκών μας και να πούμε όχι στο συντεχνιασμό.
Όλο και πιο έντονα προβάλλει η ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στα μέτρα τόσο της κυβέρνησης όσο και της εργοδοσίας με τέτοιο τρόπο που να συσπειρώνει το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου. Είναι γνωστή η επιλογή της εργοδοσίας να έχει τους εργαζόμενους πολυδιασπασμένους, είτε με τις πολλές μορφές συμβάσεων, είτε με διαφορετικές εργασιακές συνθήκες ακόμα και εντός του ίδιου τμήματος. Το γεγονός αυτό την εξυπηρετεί πολλαπλά. Είτε με το να ανακατεύει την σαλάτα ανάλογα με τις εκάστοτε “επιχειρηματικές” τις ανάγκες, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες μας και αφαιρώντας συνεχώς κεκτημένα δικαιώματα (όπως έγινε με το πρόσφατο παράδειγμα της προσπάθειας μετατροπής της σύμβασης 50 συναδέλφων), είτε με το να προωθεί την διάσπαση ανάμεσά μας καλλιεργώντας έντεχνα τον συντεχνιασμό και την λογική “μην ανησυχείς, εσένα δεν σε πιάνει οπότε κάτσε στα αυγά σου”. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθειά της να μας καθησυχάσει ενόψει της εξαγοράς της Cyta που διοχέτευε μέσω των ανθρώπων της ότι “εμείς δεν θα πειραχτούμε”.
Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια διάσπασης χρειάζεται ενιαίο μέτωπο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την διαμόρφωση ενός πλαισίου πάλης και μιας μορφής οργάνωσης που θα συσπειρώνει το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου.
Το μοναδικό πλαίσιο πάλης που μπορεί πραγματικά να συσπειρώσει τους εργαζόμενους του ομίλου είναι αυτό που προβάλλουν απο την πρώτη στιγμή οι ταξικές δυνάμεις μέσα στον όμιλο. Ο αγώνας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου που να καλύπτει και τους Vodafonίτες και τους εργαζόμενους στην 360 και τους επινοικιαζόμενους, παίρνοντας ως βάση την τελευταία επιχειρησιακή σύμβαση που είχε υπογραφεί. Μόνο μια τέτοια σύμβαση μπορεί να συσπειρώσει και τους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους που δουλεύουν με πολύ χειρότερες συνθήκες αλλά και τους εργαζόμενους Vodafone που έχουν μόνιμη την απειλή του outsourcing και που πολλές φορές βάζει φρένο στις διεκδικήσεις τους η λογική «καλά είμαι συγκριτικά».
Οι τελευταίες εξελίξεις με τις αλλαγές των συμβάσεων των συναδέλφων επιβεβαιώνουν με ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη για ύπαρξη μιας σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους. Ο συντεχνιασμός που είχε καλλιεργηθεί όλο αυτό το διάστημα απο τις δυνάμεις που καλλιεργούσαν την υπογραφή συλλογικής σύμβσης μόνο για τους Vodafonίτες δημιούργησε δυσκολίες στο να υπάρξει μια συνολική απάντηση απο τους εργαζόμενους του ομίλου, βοηθώντας την εργοδοσία να περάσει τα σχέδιά της.
Μαζί με την προσπάθεια για υπογραφή σύμβασης που θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων πρέπει να ενταθεί η μάχη, μαζί με το ΣΕΤΗΠ, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Μόνο αυτή μπορεί να αχρηστεύσει τα σχέδια της εργοδοσίας για ένταση της πολυδιάσπασης και παράλληλα να δώσει ώθηση στα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να παλέψουν για επιχειρησιακές συμβάσεις με καλύτερους όρους.
Συμμετέχουμε στην Καστατική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Πέμπτη 28 Ιούνη στις 18.00 στο Press Room στο κτίριο του Ρέντη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν να συζητήσουμε πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν. Ακόμα και όσους εργαζόμενους διαφωνούν ακόμα και όσους προβληματίζονται τους καλούμε με την δικιά τους παρουσία να μοιραστούν κάθε διαφωνία και προβληματισμό ώστε να βοηθήσουν στην βελτίωση της δράσης του σωματείου μας. 
Συνάδελφοι,
Ενισχύουμε την δύναμή μας, το σωματείο μας για τους αγώνες που έρχονται. Ενώνουμε όλους τους εργαζόμενους απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Παλεύουμε για μία σύμβαση που θα καλύπτει όλους, με εξίσωση των δικαιωμάτων μας προς τα πάνω. Οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο, τα κέρδη τους προέρχονται από την δική μας δουλειά.