Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι, κηρύχνουν την...ανάπτυξη


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ. 6977368490 ,6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της Vodafone, πηγαίνοντας χέρι-χέρι με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ανακοίνωσε αυξήσεις-ψίχουλα σε μέρος των εργαζομένων στα τμήματα SAM, SoHo , 2nd level .
Όπως η κυβέρνηση από την ΔΕΘ έταξε ψίχουλα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους αφού πρώτα όλα αυτά τα χρόνια τους έχουν εξαθλιώσει. Την ίδια ώρα βέβαια ανακοίνωνε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μείνει στα ίδια επίπεδα και υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και <<στοχευμένη φοροελάφρυνση>>. Στόχος βέβαια της φοροελάφρυνσης, είναι να ενισχυθούν τα μεγάλα μονοπώλια, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι ως συνήθως.
Αντίστοιχα λοιπόν και η διοίκηση της Vodafone ανακοίνωσε αυξήσεις, όχι βέβαια σε όλα τα τμήματα, όχι σε όλους τους εργαζόμενους. Η αύξηση θα αφορά μόνο όσους είναι στον κατώτερο μισθό και απασχολούνται στα συγκεκριμένα τμήματα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει ακόμα περισσότερο στον διαχωρισμό τμημάτων και εργαζομένων. Την ίδια ώρα βέβαια μειώνεται το διάλειμμα στο μεγαλύτερο κομμάτι των τηλεφωνικών κέντρων, κόβονται τα ρεπό των αργιών σε τμήματα που τα είχαν κεκτημένα, η εντατικοποίηση βαράει κόκκινο, οι απολύσεις και οι παραιτήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι μισθοί πείνας και το καθεστώς των δουλεμπορικών είναι πάντα εδώ. Ταυτόχρονα όμως ακούμε δια στόματος CEO ότι πάνω από όλα η Vodafone νοιάζεται για τους εργαζόμενους! Και φυσικά σαν μία άλλη version της ομιλίας της κυβέρνησης ακούσαμε όλο το παραμύθι για την ανάπτυξη που θα έρθει και για την ευτυχία που πρέπει να νιώσουμε για τις επενδύσεις του ομίλου.
Συνάδελφοι μην πέφτουμε στην παγίδα!! Η αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας και η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων δεν μπορούν να πάνε μαζί.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας ούτε με τα 400, ούτε με τα 500 ούτε με τα 600 ευρώ! Και δεν μας αξίζει κιόλας να ζούμε από τα ψίχουλα που μας πετάνε όταν όλα αυτά τα χρόνια από την δική μας εργασία βγάζουν αμύθητα πλούτη.
Από όλα αυτά, γίνεται άλλη μια φορά φανερή η ανάγκη υπογραφής μιας ενιαίας ΣΣΕ για όλο τον όμιλο που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, θα εξασφαλίζει την ανάκτηση των απωλειών, θα μας κατοχυρώνει μισθούς και δικαιώματα, θα σταματήσει το καθεστώς των επινοικιαζόμενων, δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι 3 και 4 ταχυτήτων για να ικανοποιούνται τα σχέδια της εργοδοσίας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ  ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
·         Υπογραφή ΕΣΣΕ που να καλύπτει την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων
·         Να σταματήσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας, πλήρες ωράριο και δικαιώματα για όλους
·         Να σταματήσει τώρα το σκλαβοπάζαρο των επινοικιαζόμενων και να προσληφθούν όλοι με συμβάσεις από τον όμιλο VF
·         Καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο
τηλ.6977368490 , 6974215136