Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9 ΠΜ


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ. 6972387407,  6977368490
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,
Δώσαμε μια ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην αυθαίρετη απόφαση της εργοδοσίας να μειώσει το χρόνο διαλειμμάτων. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις πήραμε αποφάσεις για στάσεις εργασίας και συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17/5. Αυτό φάνηκε από την αρχή να πιέζει την εργοδοσία, που απάντησε με πιέσεις σε συναδέλφους και εκβιασμούς, με λάσπη στο σωματείο ότι λέει ψέματα και παραπλανεί τους εργαζομένους. Στην επίθεση της εργοδοσίας δεν κάναμε πίσω και συνεχίσαμε τον αγώνα μας.
Επιπλέον προχωρήσαμε σε καταγγελία μαζί με το ΣΕΤΗΠ στην επιθεώρηση εργασίας για μονομερή βλαπτική μεταβολή. Από την πλευρά της η εργοδοσία συνέχιζε το παραμύθι περί εξίσωσης και εναρμόνισης του χρόνου διαλείμματος. Από την πλευρά μας κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν αποδεχόμαστε καμία «εναρμόνιση και εξίσωση προς τα κάτω». Όσο και αν η εργοδοσία προσπαθεί να μας βγάλει τρελούς λέγοντας ότι έκανε αύξηση κι όχι μείωση του διαλειμματος, το αίτημά μας και η θέση μας έγινε αποδεκτή από την Επιθεώρηση Εργασίας και στο πόρισμά της καλεί την εργοδοσία να πάρει πίσω τις μειώσεις του χρόνου των διαλειμμάτων. Είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Ωστόσο δεν μας εκπλήσσει ότι η εργοδοσία διάλεξε να μην συμμορφωθεί. Επικαλείται ότι έπραξε νόμιμα και δεν κάνει δεκτό το πόρισμα της Επιθεώρησης.
Στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας της Vodafone απαντάμε με τη συνέχιση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9 ΠΜ