Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση σωματείου 360Connect για παρασταση διαμαρτυρίας


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360Connect ΑΕ
τηλ.  6977368490 , 6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/3, 9:00-11:00
Συναδέλφισσα / συνάδελφε στην 360Connect,
Κόντρα στη σιγή ιχθύος που προσπαθεί να διατηρήσει η εργοδοσία της Vodafone μπροστά στην εξέλιξη της εξαγοράς της Cyta οι εργαζόμενοι απαντάμε δυναμικά απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις. Η ευημερία των εργαζομένων δεν σχετίζεται με την επιτυχία των επιχειρηματικών σχεδίων των μονοπωλιακών ομίλων. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι επιτυχίες της εταιρίας είναι για το καλό των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα με την εξαγορά της HOL από την Vodafone με την εξαφάνιση 460 εργαζομένων μέσα σε ένα βράδυ και τη δημιουργία της 360Connect, τις μειώσεις μισθών, την μετέπειτα εξαγορά της 360Connect από τη Vodafone, τις δήθεν “οικειοθελείς” αποχωρήσεις των συναδέλφων, την εντατικοποίηση που καθημερινά βιώνουμε οι εργαζόμενοι.
Έχουμε πείρα όμως συνάδελφοι και από τις κατακτήσεις που είχαμε, όταν σπάσαμε  τον φόβο και αντισταθήκαμε. Μαζί με το κλαδικό μας σωματείο και το επιχειρησιακό, συλλογικά διεκδικήσαμε μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καταγγελίες στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας, προχωρήσαμε σε δικαστικό αγώνα και κερδίσαμε την επαναφορά των μισθών και των κατοχυρωμένων μας δικαιωμάτων.
Από κοινού με το επιχειρησιακό του ΠΑΣΕ Vodafone και το κλαδικό μας σωματείο ΣΕΤΗΠ διεκδικούμε την άμεση τοποθέτηση της εργοδοσίας για το μέλλον εκατοντάδων εργαζομένων των δύο εταιρειών.
Προχωράμε σε από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της Vodafone στο κτίριο των Πετραλώνων.

Μπροστά στην απάθεια που δείχνει η εργοδοσία για τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων της παλεύουμε για διασφάλιση των θέσεων, των όρων και των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζόμενων και μετά την εξαγορά. Την συνέχεια των δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους: μισθολογικών και λοιπών απολαβών, προϋπηρεσίας, αντικειμένου εργασίας. Να δεσμευτούν οι διοικήσεις γραπτά: καμία απόλυση, καμία χαμένη θέση εργασίας, καμία βλαπτική μεταβολή στα δικαιώματα μας. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Παλεύουμε για την Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να διασφαλίζει τους όρους, τις συνθήκες και τις θέσεις εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και μπροστά στην εξαγορά.  Από κοινού με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης στην κατεύθυνση της ανάκτησης όσων χάσαμε στην κρίση. Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που θα κατοχυρώνονται από μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον όμιλο!

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους της Cyta! Αντίθετα τώρα πρέπει να δυναμώσει η από κοινού δράση των εργαζομένων των δύο εταιρειών ενάντια στα σχέδια των διοικήσεων. Συμμετέχουμε στην  κοινή σύσκεψη εργαζομένων Cyta - Vodafone Τετάρτη 28/2 στο ΕΚΑ, στις 18:30 με ΣΕΤΗΠ, σωματείο εργαζομένων Cyta, 360Connect για την συνέχιση της πάλης μας. 
Παλεύουμε για:
·         να μην χαθεί καμία θέση εργασίας
·         καμία αλλαγή προς το χειρότερο εργασιακών συνθηκών και απολαβών
·         εξίσωση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω και κατοχύρωση τους με την υπογραφή επιχειρησιακών και κλαδικής σύμβασης

Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ.  6977368490 , 6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)