Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΌΛΟΙ & ΌΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΡΙΤΗ 21/02 στις 18:30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ. 6972387407,  6977368490
         Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)



ΌΛΟΙ & ΌΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΡΙΤΗ 21/02 στις 18:30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές των περίφημων αξιολογήσεων και διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, στο όνομα του να κλείσει η «αξιολόγηση»  και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης για το κεφάλαιο, παίρνει μέτρα  που θα βουλιάξουν τις ζωές μας βαθύτερα στη φτώχεια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα και τις επιθυμίες των μονοπωλίων. Για αυτό το σκοπό τα μέτρα δεν έχουν τέλος και διαλύουν τις ζωές μας. Για ακόμα μία φορά ζούμε την κρισιμότητα της ελάφρυνσης ενός χρέους που εμείς οι εργαζόμενοι δεν δημιουργήσαμε, αλλά μας το έχουν φορτώσει στον σβέρκο και το πληρώνουμε καθημερινά.
ΜΟΝΟ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
Ο νέος κύκλος μέτρων θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά. Θέλουν να μειώσουν το αφορολόγητο όριο, να βάλουν «χέρι» παραπέρα στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, μειώσεις στις συντάξεις, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Μας καλούν να διαλέξουμε την «καλή» ΕΕ ή το «κακό» ΔΝΤ, λες και κάποιος από τα δυο θα αλλάξει τις ζωές μας προς το καλύτερο. Λες και είναι μηχανισμοί που εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες με σκυμμένο το κεφάλι, που θα δουλεύουν για να αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ οι ίδιοι θα ζουν με ψίχουλα.
Αυτή την κατάσταση βιώνουμε κι εμείς, που δουλεύουμε με  μισθούς πείνας 300 και 400 ευρώ, με ελαστικές σχέσεις εργασίας με συνεχή εντατικοποίηση της δουλείας με κυνήγι άπιαστων στόχων χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Η εργοδοσία του ομίλου Vodafone αξιοποιεί στο έπακρο όλο το αντεργατικό και αντιδραστικό οπλοστάσιο που της παρέχουν τόσο  οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ειδικότερα τώρα μπροστά στο κλείσιμο του οικονομικού έτους και μπροστά στην αναδιοργάνωση τμημάτων και την μεταφορά τους από κτίριο σε κτίριο συνάδελφοι απολύονται και όσοι μένουν πίσω έρχονται αντιμέτωποι με την περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς. Χτυπά τη μόνιμη και σταθερή εργασία και αξιοποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, 4ωρα – 5ωρα – 6ωρα, την επινοικιαζόμενη εργασία από τρίτες εταιρίες για να αυξάνει τα κέρδη της.
Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, κόντρα στα καλέσματα της κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων για «εθνική συναίνεση», κόντρα στην πρόφαση της εργοδοσίας για εργασιακή ειρήνη. Επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο με τη δική μας οργανωμένη απάντηση. Την Τρίτη 21/02 βγαίνουμε στον δρόμο, διαδηλώνουμε ενάντια στο μέλλον που θέλουν να επιβάλλουν. Βγάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα. Δεν σταματάμε, δεν δείχνουμε εφησυχασμό.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
την ΤΡΙΤΗ 21/02 στις 18:30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ