Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ CYTA


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ.  6977368490 , 6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ CYTA

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου η εξαγορά της CYTA Hellas από την Vodafone. Αμέσως ο CEO της Vodafone έσπευσε να ενημερώσει εμάς τους εργαζόμενους για την επιτυχία της εταιρίας και να μας καλέσει να μοιραστούμε τη χαρά της διοίκησης. Η χαρά όμως είναι μόνο δική τους! Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι επιτυχίες της εταιρίας είναι για το καλό των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο Vodafone έχουμε εμπειρία τι φέρνουν οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις. Πριν τέσσερα χρόνια και ενώ προχωρούσαν οι διαπραγματεύσεις για εξαγορά της HOL από την Vodafone, η διοίκηση της HOL «εξαφάνισε» σχεδόν 500 εργαζόμενους σε ένα βράδυ μαζί με τα γραφεία τους και τους υπολογιστές τους. Μας εξανάγκασε σε παραίτηση και υπογραφή νέων συμβάσεων με μία «νέα» εταιρεία, την 360 Connect, και μειωμένο μισθό 20% με την απειλή ότι θα μείνουμε χωρίς αντικείμενο στην HOL και στην συνέχεια θα απολυθούμε. Παρά το φόβο όμως αντισταθήκαμε και μαζί με το κλαδικό μας σωματείο, αλλά και το επιχειρησιακό σωματείο που φτιάξαμε, συλλογικά διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την επαναφορά των μισθών και των κατοχυρωμένων μας δικαιωμάτων. Μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καταγγελίες στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας, κόντρα σε όσους που έλεγαν είτε καλοπροαίρετα είτε με δόλο ότι πρέπει να είμαστε ήσυχοι και να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε τη δουλειά μας.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο προχώρησε και η εξαγορά της HOL, μαζί πλέον με την 360 Connect από την Vodafone. Και τότε πανηγύριζε η εργοδοσία για την επιτυχία και  τα περιέγραφε όλα ιδανικά κι αγγελικά πλασμένα. Μας ζητούσε να ξεχάσουμε το κακό παρελθόν κι ότι πλέον δεν θα γίνουν αδικίες. Αλλά πλέον είχαμε την πείρα και ξέραμε ότι δεν είχαμε να περιμένουμε τίποτα από την εργοδοσία, που προχώρησε σε απολύσεις , «οικειοθελείς» αποχωρήσεις και εντατικοποίηση. Εμείς το σωματείο της 360 Connect και πάλι δεν καθόμαστε άπραγοι , αλλά παλεύουμε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που θα κατοχυρώνονται από μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον όμιλο!

Με την εξαγορά της CYTA από την Vodafone, το σωματείο της 360Connect είμαστε σε ετοιμότητα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δράσουμε συλλογικά μέσα από τα Σωματεία μας επιχειρησιακά και κλαδικό σε ταξική κατεύθυνση για να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας και εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω για όλους τους εργαζόμενους.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!

Σε αυτή την κατεύθυνση ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ για κοινή σύσκεψη επιχειρησιακών και του κλαδικού συνδικάτου την Τρίτη 23/1. Και καλούμε και τα άλλα σωματεία να συμμετέχουν.
Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι και το σωματείο μας και το ΠΑΣΕVODAFONE και το ΣΕΤΗΠ οφείλουμε να συναντηθούμε με την εργοδοσία και για μας ενημερώσει αλλά κυρίως για να απαιτήσουμε διασφάλιση θέσεων και όρων εργασίας.

Η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο όταν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής αυτής της κατάστασης.

Η πάλη για κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας πρέπει να δυναμώσει. Ο αγώνας σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δυναμώσει, μόνο έτσι θα πιέσουμε την εργοδοσία και η δύναμη που έχουμε εκφράστηκε στη Vodafone όλο το προηγούμενο διάστημα. Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στη μάχη, ακόμη και όσους ως τώρα δεν τόλμησαν να κάνουν το βήμα. Δεν πέφτουμε στην παγίδα που θέλει να μας στήσει η εργοδοσία αποκοιμίζοντας μας με τα πανηγύρια της γιατί πλέον έχουμε εμπειρία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αξίζουμε παραπάνω και μπορούμε να κατακτήσουμε καλύτερες συνθήκες για τη ζωή μας. 

Μαχητικά και αποφασιστικά παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί – ενημερώνουμε άμεσα το συνδικάτο για όποια εξέλιξη
παλεύουμε για:
·         να μην χαθεί καμία θέση εργασίας
·         καμία αλλαγή προς το χειρότερο εργασιακών συνθηκών και απολαβών
·         εξίσωση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω και κατοχύρωση τους με την υπογραφή επιχειρησιακών και κλαδικής σύμβασης