Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Όλοι και όλες στη Συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Vodafone στις 24 Μάη στις 18.00 στο ΕΚΑ


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ.  6977368490, 6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)

Η εργοδοσία της Vodafone συνεχίζει να εντείνει τον διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους: αλλαγές στις συμβάσεις, εργολαβίες, με κάθε τρόπο κατακερματίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Συνεχίζει να κατατάσσει τους εργαζόμενους σε α και β κατηγορίας.
Ακριβώς για να μην βλέπουμε αυτό που πραγματικά έχουμε όλοι μας απέναντι.
Την ίδια την εργοδοσία της Vodafone!
Στο όνομα της κερδοφορίας της και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της, σχεδιάζει, συνθέτει επιχειρηματικά πλάνα, χειροτερεύει τους όρους δουλειάς μας.

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,
Δεν υπάρχουνε παιδιά και αποπαίδια. Δεν διαχωρίζουμε τους συναδέλφους σε επινοικιαζόμενους, σε εργαζόμενους 360 Connect, εργαζόμενους Vodafone. Είμαστε όλοι συνάδελφοι που δουλεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλο μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες για τη ζωή μας και το μέλλον μας. Παλεύουμε για σταθερή δουλειά και μισθούς με δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Για 8ωρο και βάρδιες που θα μας επιτρέπουν ελεύθερο χρόνο για αναψυχή και οικογενειακό προγραμματισμό. Για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που θα μας επιτρέπουν να δουλεύουμε χωρίς ατυχήματα και χωρίς να μας «θερίζουν» οι επαγγελματικές ασθένειες. Δικαιώματα για τις νέες μητέρες και προστασία της μητρότητας για να μπορούν τα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια όταν το θέλουν κι όχι όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

            Για όλα αυτά παλεύουμε από την πρώτη στιγμή ως σωματείο της 360 connect.
ü  Διαμορφώσαμε σχέδιο επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση τη ΣΣΕ που υπογράφηκε τελευταία φορά το 2013 στη Vodafone.
ü  Δε δεχθήκαμε τα ψίχουλα της εργοδοσίας και το διαχωρισμό της επινοικίασης. Βγήκαμε μπροστά για την εξίσωση των δικαιωμάτων όλων μας προς τα πάνω, μπροστά και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένωνμε αφορμή το διάλειμμα.
ü  Σταθήκαμε και στεκόμαστε μαζί με όλους τους συναδέλφους σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση χωρίς να ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, χωρίς face control.
ü  Δεν παίρνουμε αποφάσεις μακριά από τους εργαζόμενους, αλλά με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.
ü  Χωρίς διαχωρισμούς, ανεξάρτητα από ποια εταιρία γράφει το χαρτί της μισθοδοσίας μας ή τι χρώμα κορδελάκι φοράει ο καθένας μας.

Όλοι και όλες στη Συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Vodafone στις 24 Μάη στις 18.00 στο ΕΚΑ
Για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειάζεται ο αγώνας όλων μας. Για αυτό καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας, όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, όλους εσάς, στη Συνέλευση των εργαζομένων του ομίλου Vodafone, για να αποφασίσουμε από κοινού πως θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας κόντρα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, κόντρα σε αυτούς που μας θέλουν διαχωρισμένους και μακριά από τα σωματεία μας.
Η δίκαιη ανάπτυξή τους έχει κερδισμένους και χαμένους. Κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως η Vodafone. Σε κάθε φάση, στη μνημονιακή, τώρα στην μεταμνημονιακή, κυνηγούν την κερδοφορία φορτώνοντας με τις κυβερνήσεις τους αντιλαΐκά μέτρα το λαό μη διστάζοντας να τον μπλέξουν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Κερδισμένοι είμαστε εμείς όταν όλοι μαζί οργανωμένοι και στο Επιχειρησιακό και στο Κλαδικό μας σωματείο παλεύουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες με βάση τον πλούτο που παράγουμε και καρπώνονται οι μέτοχοι, διεκδικώντας όσα μας ανήκουν.

Όλοι στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία 30 Μάη με το ΠΑΜΕ

Ενώνουμε τη φωνή μας με δεκάδες σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων κόντρα στους πλειστηριασμούς και τα άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που εξαθλιώνει το λαό για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.