Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ. 6972387407,  6977368490
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)

Δελτίου Τύπου

Συναδέλφισσα / συνάδελφε
Το τελευταίο διάστημα δώσαμε μία μεγάλη μάχη κόντρα στην απόφαση της εργοδοσίας να μειώσει το διάλειμμα στους περισσότερους από εμάς και να κόψει τα ρεπό που μας έδινε για εργασία τις αργίες. Παλέψαμε με στάσεις εργασίας και με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία στις 17/5. Με συλλογικές αποφάσεις που πήραμε μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, μετά από συζήτηση όπου ο καθένας μας είχε δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του.
Αυτές οι κινητοποιήσεις μας, πίεσαν αρκετά την εργοδοσία, η οποία υποχώρησε και ικανοποίησε κάποια αιτήματά μας. Προχώρησε σε κατάργηση του διαχωρισμού των εργαζομένων σε κάτω των 25 ετών και πάνω των 25 ετών, αυξάνοντας άμεσα το μισθό σε αυτούς που είναι κάτω των 25 και πληρώνονταν το 80% του μισθού. Δεσμεύτηκε για άμεση προσθήκη επιπλέον δρομολογίων για των μετακίνηση των συνάδελφων από τον Ελαιώνα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ακόμη δεσμεύτηκε για την αντικατάσταση όλων των σπασμένων και φθαρμένων ακουστικών. Όσο αφορά στις τιμές στα κυλικεία μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, υποσχέθηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μειωθούν. Ακόμα πριν την συνάντηση είχε ήδη προχωρήσει στην καθιέρωση μίας επιπλέον ημέρας άδειας μέσα στο χρόνο(family day), κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεών μας για την επαναφορά των διαλειμμάτων.
Αυτά είναι στάχτη στα μάτια μας, καθώς στο αίτημα για αποκατάσταση του χρόνου του διαλείμματος μας, εμμένει ακόμα και μετά το πόρισμα της επιθεώρησης εργασίας και διατηρεί το μειωμένο χρόνο. Διατηρεί τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε άμεσα εργαζόμενους και επινοικιαζόμενους, με ότι αυτό σημαίνει για δικαιώματα και μισθούς, αφού στην συζήτηση για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, αυτοί μένουν απ’ έξω, παρόλο που αυτός είναι ο κύριος όγκος των συναδέλφων μας.
Σε αυτή τη στάση της εργοδοσίας εμείς απαντάμε με τη συνέχιση του αγώνα μας με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο για να πετύχουμε:
·        Καμία μείωση του διαλείμματος – 60 λεπτά για όλους στο 8ωρο.
·         Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα ανακτά και θα καλύπτει τις απώλειες που έχουμε, με πλήρες και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων, κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας.
·         Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.
·         Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές - συνδικαλιστικές ελευθερίες.
·         Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας. Να σταματήσει η σωματική επιβάρυνση από την δυνατή μουσική, τα χειροκροτήματα και τα κουδούνια σε συγκεκριμένα τμήματα στο κτίριο του Κηφισού, να γίνει άμεση αντικατάσταση των καθισμάτων εργασίας με εργονομικά, αντικατάσταση των παλιών ακουστικών με καινούργια, κατάλληλο μέγεθος οθόνης ώστε να μην υπάρχει κούραση στην όραση μας με την αντίστοιχη τοποθέτηση φίλτρου – οθόνης. Να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο.
·         Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μετακίνηση των εργαζομένων, από κτίριο σε κτίριο. Σε σχέση με την μεταφορά των εργαζομένων από και προς το κτίριο του Κηφισού, να φροντίσει η διοίκηση να τοποθετηθούν επιπλέον δρομολόγια και από άλλα κεντρικά σημεία και σταθμούς. Προτείνουμε από Ελαιώνα να υπάρξουν 3 επιπλέον δρομολόγια ως εξής: 8:40 – 12:40 – 14: 40 και να προστεθεί από Κηφισό δρομολόγιο των 13.00.
·         Να μειωθούν οι τιμές στα κυλικεία εντός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους χαμηλούς μισθούς .
·         Να σταματήσει η επινοικίαση εργαζομένων και η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους
·         Καμία μείωση μισθών
·         Καμία ώρα εργασίας απλήρωτη – Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου
·         Καμία αποκοπή έργου, καμία εργολαβία, καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο