Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ




Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
τηλ. 6972387407,  6977368490
                                                     (Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην 360Connect,

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στην 360Connect, πήρε την πρωτοβουλία από τα μέσα Ιανουαρίου και έστειλε ανοιχτή επιστολή προς το Δ.Σ του ΠΑΣΕ Vodafone και όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Vodafone με μοναδικό και κύριο σκοπό να προκύψει ένα επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στον όμιλο Vodafone. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάναμε αυτήν την πρόταση προς το ΠΑΣΕ Vodafone. Η ευθύνη και η ανησυχία που έχουμε είναι αυτές που μας κίνησαν στην συγκεκριμένη πρόταση, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε οτι η ολομέτωπη επίθεση των δικαιωμάτων μας, από την διοίκηση του ομίλου Vodafone, σε συνδυασμό με τις πολιτικές επιταγές που εφαρμόζονται προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας είναι ενιαία και συντονισμένη.
Η εργοδοσία μας χτυπά με την πολυδιάσπαση και τον διαχωρισμό, αξιοποιεί όλα όσα της προσφέρει η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με την πρόσληψη συναδέλφων μας από άλλες εταιρείες, (αυτός είναι και ο σκοπός δημιουργίας της 360Connect), όμως, είτε είσαι στο τηλεφωνικό κέντρο, είτε είσαι τεχνικός πεδίου, είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση, εργάζεσαι για την Vodafone. Αυτά είναι δύο από τα κύρια όπλα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία προκειμένου να μας έχει σε «κατηγορίες εργαζομένων». Αυτό που φοβίζει την διοίκηση είναι η ενότητα των εργαζομένων σε ένα κοινό μέτωπο πάλης, με πλαίσιο αιτημάτων που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας και θα ανακτεί τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Είναι αντικειμενική ανάγκη να υπάρχει για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας,  ένα επιχειρησιακό σωματείο, που με την συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων θα δυναμώσει τον αγώνα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας  για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων, με βάση τις ανάγκες μας.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Το κάλεσμα που κάναμε προς το ΠΑΣΕ Vodafone και επικαιροποιήθηκε παλαιότερη απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων 360Connect, στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις 26/1/2017, είναι κίνηση ενότητας των εργαζομένων στην θεωρία και στην πράξη. Δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι μας συνδικαλιστές από το Δ.Σ του ΠΑΣΕ Vodafone (μεμονωμένοι υποψήφιοι) αλλά και του «Ενιαίου» (πρώην μέλη του ΠΑΣΕ Vodafone και ΠΑΣΕ Wind) που αυτή την αναγκαιότητα δεν την αντιλαμβάνονται ..... Δυστυχώς γιατί είναι εκλεγμένοι από συναδέλφους μας...... Δυστυχώς γιατί έχουν αναλωθεί σε σπέκουλα ανακοινώσεων λασπολογίας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκαρφιστούν και  παράλληλα η εργοδοσία να χαμογελάει και να τρίβει τα χέρια της.
Η κατηγορία που μας προσάπτουν είναι ότι το σωματείο συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης. Ποτέ δεν διαχωρίσαμε τους εργαζόμενους με βάση την πολιτική τους ταυτότητα. Μέλη στο σωματείο μας δεν γίνονται μόνο οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας και όσοι υπερασπίζονται φασιστικές αντιλήψεις καθώς δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με το κίνημα.  Η τακτική που ακολουθούν, να μας κατηγορούν ως «ΚΚΕδες» και «ΠΑΜιτες», θυμίζουν άλλες εποχές των «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων» και δείχνει ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους «μεμονωμένους» σε ενιαία ψηφοδέλτια. Σε κάθε περίπτωση τους δηλώνουμε ότι δεν έχουμε κάνει και ούτε θα κάνουμε βήμα πίσω από την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Εργαζομένων. 

Αυτοί που διαφωνούν με τα παρακάτω αιτήματα πάλης, και απαιτούν σαν όρο και προϋπόθεση να διαλυθεί ένα σωματείο που έδωσε μάχες και ανέκτησε απώλειες των εργαζομένων, ώστε να μείνουν ξεκρέμαστα τα μέλη μας, καλό θα ήταν να καταλήξουν με ποια γραμμή πάλης θα συμπορευτούν και ποιους θα εκφράσουν.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Έχει έρθει η ώρα να παλέψουμε από κοινού για :
Ø Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα ανακτά και θα καλύπτει τις απώλειες που έχουμε, με πλήρης και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων, κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας.
Ø Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
Ø Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και  του κατώτατου μισθού στα 751€.
Ø Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας.
Ø Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές - συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Ø Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας.