Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση για τις αλλαγές των συμβάσεων εργασίας


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
site: http://se360connect.blogspot.gr e-mail: se360connect@gmail.com τηλ 6977368490, 6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)
Αθήνα 30/04/2018

Η εργοδοσία της Vodafone συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά παίζοντας με τις ζωές των εργαζομένων. Έχει κάνει τις αλλαγές των συμβάσεων ψωμοτύρι με μόνο σκοπό να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια και να είναι ανταγωνιστική.
Δε θα τους αφήσουμε.

Την Παρασκευή ενημερωθήκαμε ότι πάνω από 50 εργαζόμενοι θα αλλάξουν σύμβαση από Vodafone σε 360 Connect. σε συνάντηση που είχε το επιχειρησιακό σωματείο της 360 Connect  με τη διοίκηση, η τελευταία τοποθετήθηκε πως προχωράει σε αυτήν την κίνηση για να μεγαλώσει η εταιρεία.

Συνάδελφοι έχουμε πείρα!
Η όποια κίνηση της εργοδοσίας δεν είναι ασύνδετη με την επικείμενη ολοκλήρωση εξαγοράς της Cyta. Οι εργαζόμενοι του ομίλου γινόμαστε μπαλάκι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εργοδοσίας, η οποία συνεχίζει την όλο και παραπάνω διάσπαση των εργαζομένων με το καθεστώς της επινοικίασης εργασίας, με τις διαφορετικές συμβάσεις των εργαζομένων στα ίδια τμήματα, με την προσπάθεια εξίσωσης των δικαιωμάτων μας προς τα κάτω. 

Ξέρουμε καλά τα σχέδια τους και δεν θα συναινέσουμε σε αυτά! Δεν θα συναινέσουμε στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας, δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια της εργοδοσίας να κερδοφορήσει πάνω στις πλάτες μας!
Απορρίπτουμε κάθε ψέμα της εργοδοσίας και προσπάθεια να μας πείσει ότι νοιάζεται για το καλό μας. Την στιγμή που αλλάζει τις συμβάσεις των εργαζομένων με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της βλαπτικής μεταβολής των συναδέλφων στο Collection, τη στιγμή που στο κτίριο στο Ρέντη οι συνάδελφοι δουλεύουν παρέα με ζωύφια κάθε φύσεως και φεύγουν από την εργασία τους με τσιμπήματα, τη στιγμή που στο κτίριο του Φαλήρου είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα εργατικό ατύχημα με τη συναδέλφισσα να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Για την εργοδοσία είμαστε μόνο αριθμοί, στατιστικά, αξιολογήσεις. Για εμάς είμαστε αυτοί που έχουμε το δίκιο και παράγουμε τα κέρδη τους.

Καθιστούμε σαφές στην εργοδοσία της Vodafone πως αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Έχουμε πείρα και παρακαταθήκη αγώνων μέσα στον όμιλο Vodafone που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Οργανωμένα μέσα από το Επιχειρησιακό μας σωματείο της 360 Connect  και από το Κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας. Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Απαιτούμε: 
Την συλλογική διαπραγμάτευση μαζί με το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ και τα σωματεία της CYTA και 360 για διασφάλιση των θέσεων, των όρων και των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζόμενων και μετά την εξαγορά.
Την συνέχεια των δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους:  μισθολογικών και λοιπών απολαβών, προϋπηρεσίας, αντικειμένου εργασίας.
Να δεσμευτούν οι διοικήσεις γραπτά: Καμία απόλυση, καμία χαμένη θέση εργασίας, καμία βλαπτική μεταβολή στα δικαιώματα μας. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να διασφαλίζει τους όρους, τις συνθήκες και τις θέσεις εργασίας μας και μπροστά στην εξαγορά. Πάλη για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης από κοινού με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην κατεύθυνση της ανάκτησης όσων χάσαμε στην κρίση. 
Είναι σημαντικό βήμα η ύπαρξη για πρώτη φορά στον κλάδο μας προσχεδίου Κλαδικής Σύμβασης. Είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εντατικοποίησης. Να γίνουν τώρα οι απαραίτητες προσλήψεις στα τμήματα με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου Vodafone. Μετατροπή όλων των συμβάσεων, να μπει τέλος στην επινοικιαζόμενη εργασία. Υγιεινούς και ασφαλείς χώρους εργασίας. Δε θα θυσιάσουμε την υγεία μας για τα κέρδη τους .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Προσυγκέντρωση 09:30π.μ. στην Ομόνοια