Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 9/12

ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
την ΤΡΙΤΗ 9/12, 16:00 
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες/οι,
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τρίτη 9/12, 16:00 στην αίθουσα Εκπαιδεύσεων.
Η επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα πριν τις 18/12/2013 για του παλιούς συνδέλφους είναι υποχώρηση της εργοδοσίας κάτω απο την πίεση της δράσης μας.
Μην τους αφήσουμε να μας διασπάσουν! Είναι γνωστή η τακτική της εργοδοσίας που μας θέλει απομονωμένους. Συσπειρωμένους στο σωματείο μας δεν μπορεί να μας βάλει στο χέρι. Το σύνθημα τους «όλοι μια ομάδα» φαίνεται στην πράξη πως το εννοούν και πως το εφαρμόζουν.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.
Κανένας διαχωρισμός σε παλιούς και νέους.
Κανένας συνάδελφος με ελαστική μορφή εργασίας.
Οι ατομικές συμβάσεις που μας έχει επιβάλει η εργοδοσία, εκτός απο του παράνομους όρους που έχουν, δεν μας κατοχυρώνουν τίποτα. Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας δεν την αφήνουμε να την καθόριζει κανένα διευθυντικό δικαίωμα ή  παραχώρηση της εταιρείας.
Τους ενημερώνουμε οτι ΕΜΕΙΣ παράγουμε τον πλούτο, χωρίς εμάς εταιρεία και όμιλος δεν υπάρχει, παρά μονό ντουβάρια, υπολογιστές και ακουστικά.
Τα συμφέροντα μας είναι στην αντίπερα όχθη. Παρά την κερδοφορία που καταγράφει ο όμιλος, η τρομοκρατία, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης βασιλεύουν. Μας θέλουν γονατισμένους με μισθούς πείνας, μισοάνεργους, για να ενισχύσουν τη θέση τους στον ανταγωνισμό.
Συντονιζόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στο κλάδο, για επιχειρησιακές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Μαζικοποιούμε τα ταξικά σωματεία. Κανένας μόνος του στις ορέξεις των εργοδοτών.
Απαιτούμε:
·         Την άμεση επαναπρόσληψη των συνάδελφων μας με αορίστου χρόνου σύμβαση εργασίας.
·         Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
·         Εξίσωση των μισθών και των δικαιωμάτων των νέων εργαζόμενων στα επίπεδα πριν τις 18/12/2013. Ο διαχωρισμός που επιχειρεί ο όμιλος δε θα περάσει .Πλήρης δουλεία με δικαώματα για όλους
·         Όχι στις απολύσεις- Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

·         Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της εργασίας  μας.