Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πανκινητοποίηση στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Συναδέλφισσα/Συνάδελφε στην 360Connect,

Την Τετάρτη 11/2/2015 το κλαδικό Συνδικάτο ΣΕΤΗΠ και Πρωτοβάθμια Σωματεία στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής  πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον κλάδο και αποφασίστηκε ο κοινός συντονισμός της δράσης μας στην κατεύθυνση υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε το διήμερο 4-5/3/2015 να είναι μέρες πανκινητοποιήσης στον κλάδο.  Μέσα από την συζήτηση έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο πως οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κλάδου θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές και την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται ο μονόδρομος της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι δεσμεύσεις που προκύπτουν από τις συνθήκες της Ε.Ε.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ 360CONNECT
Η συγκρότηση του επιχειρησιακού σωματείου προέκυψε σαν άμεση αναγκαιότητα μετά την μαζική απόλυση από HOL. Από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην 360CONNECT, αποδείξαμε ποιοι είμαστε, ότι κινούμαστε σε ταξική κατεύθυνση, σε συμπόρευση με το κλαδικό σωματείο το ΣΕΤΗΠ και τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν σταματήσαμε λεπτό να ενημερώνουμε τους συναδέλφους, να είμαστε άμεσοι, διεκδικητικοί, πιεστικοί απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας.
Ø  Δεν φοβηθήκαμε στις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις  πρωτοπόρων συναδέλφων, αντίθετα αξιοποιούμε κάθε μέσο πίεσης προς την εργοδοσία. Την Παρασκευή 20/2 στις 9.00 σας καλούμε στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά προκειμένου να συμπαρασταθούμε σε συναδέλφους που απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα με το πρόσχημα της χαμηλής παραγωγικότητας.  
Ø  Διεκδικήσαμε την επαναφορά των μισθών μετά την παράνομη μαζική απόλυση από την HOL, ακόμα και μέσω της δικαστική οδού και ο πολυεθνικός όμιλος Vodafone υποχρεώθηκε να κάνει τον αντίστοιχο ελιγμό και την επαναφορά των μισθών.
Ø  Δεν κάτσαμε στα αβγά μας όταν κάποιοι Manager είχαν το θράσος να απειλούν συναδέλφους με απόλυση μέσω mail, αντίθετα το αναδείξαμε, και κάνουμε αποτελεσματική προσπάθεια για να μπλοκαριστούν αντίστοιχες συμπεριφορές από προϊσταμένους.
 Το βέβαιο είναι ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται σε άμεση ρήξη και σύγκρουση με τα συμφέροντα των Πολυεθνικών Ομίλων. Οι εργοδότες σε κοινή συνεργασία μεταξύ τους αξιοποίησαν όλους τους αντεργατικούς νόμους για να   χτυπήσουν  τα εργασιακά δικαιώματα στην λογική της μείωσης του «μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους». Επινοικίαση εργαζομένων, μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές απασχόλησης, voucher, απολύσεις («εθελούσιες» και μη), κατάργηση ΣΣΕ, συνδικαλιστικές διώξεις και τρομοκρατία είναι στην ατζέντα τους.
Έχουμε πολύτιμη πείρα για το τι ακριβώς σημαίνει «ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα» πως δηλαδή τα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου, παρά το γεγονός της μεγάλης μείωσης του τζίρου στον κλάδο, πλέον του 45%, διασφάλισαν και αύξησαν την κερδοφορία τους. Όλα αυτά που μας βασανίζουν, μας κάνουν την ζωή δυσκολότερη,  είναι ακόμα εδώ και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε αποφασιστικά την δική μας δράση σε ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 26/2 – 19.00
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δεν σταματάμε, προχωράμε, διεκδικούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει και θα καλύπτει δικαιώματα και μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στην 360Connect
ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ & ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6972387407, 6932581761, 6946603897

se360connect@gmail.com / http://se360connect.blogspot.gr