Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τύπου 15/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
ΤΗΣ VODAFONE & 360CONNECT 
 
Συναδέλφισσες /οι,
 
Η διοίκηση της 360Connect και του ομίλου Vodafone, κάτω από την πίεση της απόφασης μας για κινητοποίηση, δέχτηκε να ορίσει τη συνάντηση μέσα στην τρέχουσα  εβδομάδα στην  οποία θα καταθέσουμε τα αιτήματα που έχουμε συναποφασίσει κατά  τη Γενική Συνέλευση που έγινε την Τρίτη 9/12.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ποιους έχουμε απέναντί μας. Θα προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν κλίμα συναίνεσης και υποταγής, αλλά τους ξεκαθαρίζουμε ότι τα δικαιώματα μας είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων που δίνουμε καθημερινά και δεν είναι ούτε παραχώρηση του ομίλου, ούτε διευθυντικό δικαίωμα.
Οι συνάδελφοι μας στην Forthnet και Wind έδωσαν  πετυχημένα και μαζικά τη μάχη της απεργίας στις 11/12/2014  με κύριο αίτημα την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Τα συμφέροντα μας είναι σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Άλλωστε τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύουν την κερδοφορία των ομίλων ενώ ταυτόχρονα μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Πως νοιώσαμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κλάδου;
ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Από την οργάνωση μας στο επιχειρησιακό σωματείο της 360connect, και παράλληλα στο ΣΕΤΗΠ μαζί με τους συναδέλφους στον κλάδο, στη συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και τη δράση μας εξαρτάται, η αξιοπρεπής ζωή,  η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις.
Απαιτούμε:
•        Την άμεση επαναπρόσληψη των συνάδελφων μας με αορίστου χρόνου σύμβαση εργασίας.
·          Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα καλύπτει  μισθολογικά τις σύγχρονες ανάγκες μας, θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας. Κανένας διαχωρισμός σε παλιούς και νέους εργαζόμενους
•        Όχι στις απολύσεις- Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
•        Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της εργασίας  μας.