Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ VF/HOL/360 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,
Κανένας εφησυχασμός!
Το πολυεθνικό μονοπώλιο Vodafone, ενισχύοντας τη θέση του στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγορά τηςHOL και η HOL την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της 360connect.
Στη συνάντηση που είχε το ΔΣ του σωματείου μας με το HR τωνVodafoneHOL,  360connect διαπιστώθηκε οτι ξέρανε πολύ καλά σε ποιούς απευθύνονταν. Γνώριζαν οτι το σωματείο μας εκφράζει και συσπειρώνει το σύνολο των εργαζομένων της 360connect και οτι δε πρόκειται να μπούμε σε συζητήσεις συνδιαλλαγής.
Είναι κατάκτηση της δράσης και του προσανατολισμού του σωματείου μας το γεγονός ότι οι μισθοί των απολυμένων της HOL που τώρα εργάζονται στην 360connectθα επανέλθουν στα επίπεδα πριν τις 18/12/2013,το οποίο όμως θα κατοχυρωθεί μόνο με την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας . Δεν καθησυχαζόμαστε απαιτούμε τώρα την εξίσωση των μισθών και των δικαιωμάτων των νέων εργαζόμενων. Ο διαχωρισμός που επιχειρεί ο όμιλος δε θα περάσει.
Παράλληλα δεν εγγυήθηκαν για καμία θέση εργασίας και αποδέχτηκαν  ότι θα συνεχιστεί το άθλιο καθεστώς με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με τους μισθούς εξαθλίωσης.
Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου!
Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε τη ζωή που μας ανήκει και όχι αυτή που απαιτούν τα συμφέροντα των ομίλων. Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, χωρίς εμάς κανένας όμιλος δε λειτουργεί, κανένας πλούτος δε παράγεται.
Ο διαχωρισμός των συναδέλφων σε νέους και παλιούς, σε μερικής και πλήρης απασχόλησης, θα αξιοποιήθει απο την εργοδοσία για περαιτέρω εντατικοποίηση. Δε πρέπει να επιτρέψουμε να μας βάλουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Ενωμένοι και συσπειρώμενοι στο επιχειρησιακό σωματείο της 360connect  θα δώσουμε την μάχη για την υλοποίηση των αιτημάτων μας.
Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Τα συμφέροντα εργοδοτών και εργαζομένων ήταν και είναι αντικρουώμενα παρά τα όσα  ισχυρίζονται οι εργοδότες και τα τσιράκια τους, αξιοποιώντας είτε  το μαστίγιο (απολύσεις, τρομοκρατία) είτε το καρότο (bonus). «όλοι, μία ομάδα!», το νέο καρότο που δημιούργησε η εργοδοσία του ομίλου Vodafone και την ίδια στιγμή με το μαστίγιο μας διαχωρίζει σε παλιούς και νέους, σε 6ωρους και 8ωρους κτλ.
Ο ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου οξύνεται και στις συμπληγάδες βρισκόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας τους, πατώντας πάνω στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματά μας. Είτε μειώντας του μισθούς μας είτε αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλαστάσιο του κράτου και της Ε.Ε., με σκοπό να μειώθει το λεγόμενο «εργασιακό κόστος» και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Από την οργάνωση μας στο επιχειρησιακό σωματείο της 360connect, και παράλληλα στο ΣΕΤΗΠ μαζί με τους συναδέλφους στον κλάδο, στη συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και τη δράση μας εξαρτάται η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις.
Απαιτούμε:
·        Την άμεση επαναπρόσληψη των συνάδελφων μας με αορίστου χρόνου σύμβαση εργασίας.
·        Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
·        Εξίσωση των μισθών και των δικαιωμάτων των νέων εργαζόμενων στα επίπεδα πριν τις 18/12/2013.  Πλήρης δουλεία με δικαώματα για όλους
·        Όχι στις απολύσεις- Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
·        Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της εργασίας  μας.
        ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
                   ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ       
               ΠΑΜΕ – ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.
 
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟ  ΚΤΙΡΙΟ  ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στις 27/11 08:00