Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σ.Ε.ΤΗ.Π ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  
Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – Σ.Ε.ΤΗ.Π.
Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη Αθήνα
920/2007 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
18/11/2014
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΕΛΗ Δ.Σ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε ένα νέο γύρο χτυπήματος των δικαιωμάτων μας στο σύνολο του κλάδου. Οι υπάρχουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου αυτές υπήρχαν, λήγουν το επόμενο διάστημα ή έχουν λήξει ήδη και στις διαπραγματεύσεις, τα μονοπώλια του κλάδου κρατούν κοινή στάση. Θέτουν ως βασικό και απαραίτητο όρο για την ανανέωση των συμβάσεων νέες μειώσεις.  Οι μειώσεις αφορούν είτε τους συνάδελφους που ήδη εργάζονται στις επιχειρήσεις του κλάδου είτε για όποιους τυχόν προσλάβουν οι επιχειρήσεις στο μέλλον, είτε, ακόμα και τις δύο κατηγορίες συναδέλφων. Με δεδομένη την γενίκευση της δανεικής, της επινοικιαζόμενης εργασίας και των εργολαβιών στον κλάδο, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι οι μισθοί και τα δικαιώματα, συνολικά το βιοτικό επίπεδο για το σύνολο των εργαζόμενων στον κλάδο έχει ήδη μειωθεί σε μεγάλο βαθμό δημιουργώντας προβλήματα που έχουν να κάνουν ακόμα και με την επιβίωση των συναδέλφων μας. Την ίδια στιγμή, με περίσσιο θράσος, οι εργοδότες ανακοινώνουν πανηγυρίζοντας τα πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα και μας μιλούν για την ανάπτυξη που έρχεται. 

Φυσικά σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις οι εργοδότες του κλάδου, όπως και στο σύνολό τους δεν είναι μόνοι. Έχουν στα χέρια τους όλο εκείνο το νομικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις, στα πλαίσια της ΕΕ,  την περίοδο της ανάπτυξης (κατάργηση 8ωρου, ελαστικές μορφές εργασίας), όπως επίσης τους δεκάδες μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους, που είχαν σαν στόχο την ένταση της ίδιας πολιτικής και στη φάση της κρίσης, σε μια προσπάθεια να φορτώσουν τα βάρη της στις πλάτες των εργαζομένων. Τα νέα μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση και τρόικα προκειμένου να ξηλώσουν και όποια εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει (κοινωνικοασφαλιστικό, απελευθέρωση απολύσεων, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαίωμα της απεργίας)  αποδεικνύει ότι η όποια ανάπτυξη θα πατήσει στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Ταυτόχρονα έχει ενταθεί και η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης στο κλάδο μας και συνολικά, σε μια προσπάθεια να πάψει κάθε φωνή που αντιστέκεται, να κατασταλεί η όποια οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της περιόδου που βρισκόμαστε και έχοντας μπροστά μας την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 27/11, που μπορεί και πρέπει να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης, σας καλούμε την Παρασκευή 21/11 στις 18.00 στην αίθουσα του ΔΣ του ΕΚΑ προκειμένου:

·         Να εκτιμήσουμε συνολικά την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.
·         Να συντονίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, με την υπογραφή ΣΣΕ.
·         Να οργανώσουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας.
·         Να δώσουμε ενιαία, συντονισμένη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 27/11 και να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα κλιμακώσουμε αποφασιστικά την δράση μας.
·         Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.