Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18/11

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε στην 360Connect,
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην στάση εργασίας, την Τρίτη 11/11/2014, μπροστά στα δυο δικαστήρια, δείχνοντας έτσι την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που βγαίνοντας μπροστά, διεκδικώντας τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στην 360, αλλά και απαιτώντας να παρθούν πίσω οι εκδικητικές, συνδικαλιστικές απολύσεις των πρωτοπόρων συναδέλφων. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους που δίστασαν, λέγοντάς τους ότι ποτέ δεν είναι αργά, πως ήρθε η ώρα να κάνουν το βήμα, να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας μέσα από την οργάνωση της πάλης μας.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να καταγγείλουμε την Διοίκηση της 360Connect γιατί με δική τους απόφαση στις 13/11 απολύθηκαν τρεις συνάδελφοι από το TSR,  οι οποίοι παρόλο που ήταν μικρό χρονικό διάστημα στην εταιρεία στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων μας και έσπασαν στην πράξη την τρομοκρατία που προσπαθεί με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να ασκεί η εργοδοσία.

Οι απολύσεις μας αφορούν όλους! Σήμερα αυτοί αύριο εμείς!

Για άλλη μια φορά η διοίκηση της 360Connect απέδειξε περίτρανα τα χαρακτηριστικά της. Μην ξεχνάμε ότι η ίδια διοίκηση αποφάσισε για την παράνομη συνδικαλιστική του Μ. Τρίκκα και την μαζική απόλυση  450 εργαζόμενων από την HOL στις 18/12/2013. Είναι η ίδια διοίκηση που με ασάφειες για τα πραγματικά γεγονότα προσπάθησε να πείσει ότι η μαζική απόλυση και οι μειώσεις μισθών ήταν για το καλό των εργαζομένων, είναι η ίδια διοίκηση που δεν γνώριζε για την πρωτοπόρα δράση του Μ. Τρίκκα .
Η δική μας απάντηση είναι ότι μόνο μέσα από την οργάνωση των εργαζομένων θα βγούμε κερδισμένοι, μόνο μέσα από τον αγώνα μας θα ΣΠΑΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ
                  Για εμάς συνάδελφοι πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οποίες και αν είναι οι αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων, οι εργαζόμενοι πρέπει οργανωμένα να παλέψουμε και να βγούμε θαρρετά, αποφασιστικά, ενωμένοι  να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα για πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Άλλωστε σωτήρες το εργατικό κίνημα δεν είχε ποτέ. Οι εργαζόμενοι τις κατακτήσεις τους, μέσα από την οργανωμένη πάλη, τον ταξικό προσανατολισμό τον σκληρό και μακρόχρονο αγώνα τις απέσπασαν.
       
Το μοναδικό συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε είναι το εξής:
Η επαναφορά των χαμένων δικαιωμάτων μας μέσα από τον αγώνα μας,
θα είναι κατάκτηση των εργαζόμενων της 360,
κατάκτηση των εργαζόμενων του κλάδου
Απαιτούμε :

·         Την άμεση επαναπρόσληψη των συνάδελφων μας με αορίστου σύμβαση εργασίας.
·         Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει μισθολογικά τις σύγχρονες ανάγκες μας, θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας. Επαναφορά των μισθών και των δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους σε αυτούς πριν τις 18/12/2013. Κανένας διαχωρισμός σε παλιούς και νέους εργαζόμενους
·          Όχι στις απολύσεις- Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
·          Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της εργασίας  μας.
Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Αντιστεκόμαστε - Οργανωνόμαστε – Διεκδικούμε

ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ H.R. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/11, 13:00
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΡΙΤΗ 18/11/2014 – 20.00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΛΟΙ 27/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.