Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Για την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων στην εταιρεια Mediatel

Αθήνα 10/11/2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Mediatelκαι τη προσπαθεια που κανει να φιμώσει  οποιονδήποτε εργαζόμενο υψώνει ανάστημα απέναντι στις προσταγές της.Πιο συγκεκριμένα με αφορμή ένα έγγραφο εχεμυθείας των προσωπικών δεδομένων του πελάτη, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν  μια <<δήλωση μετανοίας>> που ζητεί να μην εκφράζει κάνεις πολιτική και συνδικαλιστική θέση στο χώρο εργασίας που θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εταιρείας.Αποδεικνύουν ότι,αποθρασυμένοι από όλα τα αντιδραστικά μετρά που έχουν περάσει και από τη στρατιά των 1.5 εκατομμυρίων ανέργων που έχουν δημιουργήσει, θέλουν να μετατρέψουν κάθε χώρο εργασίας σε σύγχρονη γαλέρα απαγορεύοντας στους  οι εργαζόμενους να οργανώνονται και να διεκδικούν τα αυτονόητα.
                                          H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Έχουμε πλέον την πείρα να κρίνουμε ότι όταν έρχονται τέτοιες επιθέσεις ακολουθούν πολύ μεγαλύτερες.Η συνδικαλιστική δράση είναι κατακτήση του ίδιου του κινήματος και δε θα τη πάρουν πίσω.Δεν θα το ανεχτούμε!
Απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει τα μονοπώλια, απαντάμε με αντεπίθεση, με οργάνωση μέσα στους χώρους δουλείας. Μόνο μέσα από τον συλλογικό, ταξικά προσανατολισμένο και μακρόχρονο αγώνα μπορούμε πραγματικά να έχουμε κατακτήσεις.

Αντιστεκόμαστε - Οργανωνόμαστε - Διεκδικούμε
·         Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης
·         ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΊΑ
·         Κανένας ηλικιακός διαχωρισμός για άνω ή κάτω των 25
·         Μισθοί που να πατάνε στις ανάγκες μας
·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Όχι στις απολύσεις
  • Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης