Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

POLL ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ VODAFONE…

 

«ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ;;;;»

1)    1-3 μέρες

2)    2-7 μέρες

3)    «Δεν το έχουμε υπολογίσει ακριβώς αλλά σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε».

 

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς  το παραπάνω θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Ενώ ήταν ενήμερη για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος στο κτήριο του Φαλήρου, αντί να κάνει τεστ σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους ..αποφάσισε να μεταφέρει ένα τμήμα στο κτήριο του Ρέντη. Σήμερα το σωματείο μας ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρούσματος στο συγκεκριμένο τμήμα που είχε μεταφερθεί. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Vodafone που πιστή στην λογική είμαστε όλοι «οικογένεια» δεν θέλει να αφήσει κανένα μέλος της που να μην βγει θετικό στον νέο κορονοϊό.

Ενώ το Σωματείο μας και το κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, προειδοποιούσε την εργοδοσία να μην μετακινεί κόσμο από άλλα κτίρια που είχανε κρούσμα, η εργοδοσία μας απαντούσε «ο σχεδιασμός της εταιρείας δεν μπορεί να σταματήσει»!

Προφανώς ο σχεδιασμός είναι να κάνει τεστ αν όντως το Rt του κορονοϊού είναι πάνω από 1,3 που μας ενημερώνουν οι λοιμοξιολόγοι για την μετάδοση του!

Την στιγμή που η κυβέρνηση φέρει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και καλλιεργούσε τον εφησυχασμό πως το σύστημα υγείας θωρακίζεται γινόμαστε μάρτυρες της απάνθρωπης πολιτικής που η υγεία μας λογαριάζεται ως κόστος! Οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, με την συνεχή υποχρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος υγείας, έχουν σαν αποτέλεσμα να θρηνούμε κόσμο και να έχουν κρασάρει οι ΜΕΘ!

Συνάδελφοι,

Κράτος και εργοδοσία θωρακίζουν την ανάπτυξη τους τσακίζοντας κάθε δικαίωμα μας σε υγεία, ασφάλεια στα ΜΜΜ, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς! Η απάντηση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση.:

Απαιτούμε:

                     Να γίνουν, μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα  τεστ άμεσα στους εργαζόμενους του κτηρίου που βρέθηκε το κρούσμα αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας

                     Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ, ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.

                     Να γίνουν καθαρισμοί-απολυμάνσεις

                     ενοικίαση επιπλέον γραφείων όπου χρειάζεται για την αραίωση των θέσεων εργασίας,

                     Ατομικά ακουστικά και θέσεις εργασίας. Δεν νοείται ειδικά εν μέσω πανδημίας να υπάρχουν κοινόχρηστα ακουστικά και θέσεις εργασίας

 

Τώρα χρειάζεται με οργανωμένο και αποφασιστικό τρόπο, μέσα από το Σωματείο μας να στείλουμε ηχηρό  μήνυμα

26η ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΩ! ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ