Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ


Την Κυριακή 8/11 πραγματοποιήθηκε Γ.Σ του σωματείου μας. Παρά τα περιοριστικά μέτρα, η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων πρέπει να μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Το οργανωμένο, ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα, αποδεικνύει ότι η δράση του συνεχίζεται κάτω από όλες τις συνθήκες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και δίνει τον δικό του τόνο για την πάλη των εργαζομένων, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας τους αλλά και των δικαιωμάτων τους, δίνοντας απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε τις αποφάσεις του Δ.Σ για:

Συμμετοχή στην απεργία στις 26/11

  • 10/11: Ημέρα δράσης για την Υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

  • 11/11 :Παράσταση διαμαρτυρίας Σωματείων του κλάδου στο Υπ. Εργασίας

  • 17/11: Διαδηλώνουμε για τα επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ”, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και και την ΕΕ, για την αλληλεγγύη και την φιλία των λαών.

  • 19/11: Ημέρα δράσης για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών και με ασφάλεια μαζικών μεταφορών στην Αττική, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής,, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και άμεση αγορά οχημάτων και συρμών, κρατική χρηματοδότηση για επισκευή χαλασμένων και επίταξη των ιδιωτικών μέσων.

     

    Απαιτούμε:

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής, την οποία προστασία είχε απομείνει στους εργαζόμενους μέσω της προσφυγής στο ΣΕΠΕ. Να μην νομιμοποιηθεί η τηλεργασία και να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενους για όσο διαρκεί η πανδημία.

  • Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751Ε. Όχι στο αίσχος του κατώτατου μισθού των 534ε και νέου υποκατώτατου μισθού των 200Ε. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλους του λαού. Τακτικά τεστ σε όλο το πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, και σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες, κηδεμόνες ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων.

  • Άμεσα μέτρα στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. Προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορίες, τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, για τους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε συνθήκες αναστολής της εργασίας και στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

  • Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000€

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.

  • Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε “ιδιώνυμο αδίκημα”, που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.