Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Για την αυταρχική απόφαση της απαγόρευσης του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Το σωματείο μας καταγγέλλει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αυταρχική απόφαση της απαγόρευσης του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Το Πολυτεχνείο δεν είναι ακόμα μια «γιορτή» όπως μας λένε διάφορα παπαγαλάκια, τα συνθήματα έξω από την πύλη «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ» «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», ενέπνευσε χιλιάδες λαού!

Η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η υγεία μας σε αυτές τις συνθήκες αλλά θέλει τα διδάγματα και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου να μην ακούγονται. Όμως σήμερα το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό – αντιΝΑΤΟικό μήνυμα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο και που φέτος είναι ακόμα πιο επίκαιρο με τις εξελίξεις στην περιοχή, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το ότι η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν πολέμους, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το εργατικό ταξικό κίνημα ξέρει και μπορεί να προστατέψει του εργαζόμενους από την πανδημία και αυτό φάνηκε και με τον εορτασμό της φετινής 1ης Μάη!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΓΥΨΟ!

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ

 

Το νέο lockdown δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή. Την ώρα που όλοι μας καλούν να δείξουμε εθνική ομοψυχία για τον αόρατο εχθρό, όλοι μαζί αστικά κόμματα-κυβερνήσεις-ΕΕ παίρνουν όλα τα μέτρα να θωρακίσουν τον μεγαλύτερο ιό που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και αυτός είναι ο καπιταλισμός. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα θα μας γυρίσουν αιώνες πίσω!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΦΤΑΣΕ! Είναι η ώρα ο καθένας από εμάς να πάρει θέση στον αγώνα για καλύτερη ζωή με δικαιώματα! Τώρα να δυναμώσουμε το επιχειρησιακό μας σωματείο αλλά και το κλαδικό ΣΕΤΗΠ, γιατί ξέρουμε πως ο αγώνας δεν είναι μόνο απέναντι στη Vodafone αλλά συνολικά στο κεφάλαιο του κλάδου που ενιαία σχεδιάζει την επίθεση στα δικαιώματα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

                     Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής, την οποία προστασία είχε απομείνει στους εργαζόμενους μέσω της προσφυγής στο ΣΕΠΕ. Να μην νομιμοποιηθεί η τηλεργασία και να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενους για όσο διαρκεί η πανδημία.

                     Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751Ε. Όχι στο αίσχος του κατώτατου μισθού των 534ε και νέου υποκατώτατου μισθού των 200Ε. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

                     Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλους του λαού. Τακτικά τεστ σε όλο το πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, και σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες, κηδεμόνες ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων.

                     Άμεσα μέτρα στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

                     Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. Προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορίες, τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, για τους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε συνθήκες αναστολής της εργασίας και στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

                     Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000€

                     Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.

                     Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε “ιδιώνυμο αδίκημα”, που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.