Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ VODAFONE ΣΤΙΣ ΒΑΛΕΑΡΙΔΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

        Το Σωματείο Εργαζόμενων στην Vodafone και στις Λοιπές Θυγατρικές του Ομίλου Ελλάδας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Vodafone στις Βαλεαρίδες νήσους , στην  απεργία τους στις 27-30 Νοέμβρη και στις 14-15 Δεκέμβρη, ενάντια στις μειώσεις μισθών που έχει επιβάλλει η εργοδοσία της Vodafone.  Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ελλάδα στην Vodafone, με απολύσεις, καθολική εφαρμογή της τηλεργασίας, διάλυση του σταθερού εργάσιμου χρόνου.

 

        Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βιώνουμε τις συνέπειες της πανδημίας, οι πολυεθνικές βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν στα δικαιώματα των εργαζόμενων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. Αξιοποιούν τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων για να μπορούν να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

 

Συνάδελφοι,

  

  Απέναντι στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε  οι εργαζόμενοι από το κεφάλαιο, η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η απάντηση που μπορούν να δώσουμε για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

Εκφράζουμε την στήριξή μας στην απεργία σας.

 

Συναδελφικά,

 

Το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζόμενων στην Vodafone & Λοιπές Θυγατρικές του Ομίλου