Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Vodafone που ενώ ήταν ενήμερη για την ύπαρξη κρούσματος στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών στο κτήριο του Φαλήρου, για ακόμα μια φορά προτίμησε την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας έναντι της ασφάλειας των εργαζόμενων.

Πράξη πρώτη:

Αφού έδιωξε τους εργαζόμενους για να εκκενώσει το τμήμα, εν συνεχεία τους καλούσε τηλεφωνικά …να πάνε από εκεί να παραλάβουν υπολογιστή για να δουλέψουν από το σπίτι!

               

             Πράξη δεύτερη:

Αφού εκκένωσε το τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών, αποφάσισε πως οι εργαζόμενοι της τεχνικής υποστήριξης, που εργάζονται σε άλλη αίθουσα δεν κολλάνε άρα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά!

 

Πράξη τρίτη:

Ενώ έχουν γίνει όλα τα παραπάνω η εργοδοσία είχε την ιδέα, οι εργαζόμενοι από το εν λόγω κτήριο να πάνε σε εργαστούν σε άλλο κτήριο!

 

Πράξη τέταρτη:

Στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές παρεμβάσεις τόσο των μελών του ΔΣ του Σωματείου μας , όσο και του Δ.Σ. του Κλαδικού Συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ, η εργοδοσία έπαιζε το προσφιλές της παιχνίδι, δηλαδή το κρυφτό.

 Συνάδελφοι,

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως τα μόνα πρωτόκολλα που υπακούει η εργοδοσία είναι αυτά του κέρδους της. Το μόνο που τους νοιάζει είναι μην και χαθεί καμία κλήση, μην και δεν τρέξει το project και δεν πιαστούν οι στόχοι. Για αυτό χρησιμοποιεί το εργαλείο της τηλεργασίας, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την λειτουργία της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και όχι γιατί νοιάστηκαν για την υγεία μας όπως προκλητικά λένε.

Αλλιώς θα είχαν μεριμνήσει να νοικιάσουν επιπλέον χώρους για να κατανεμηθούν οι εργαζόμενοι με όλα τα μέτρα προστασίας. Αλλιώς θα είχε μεριμνήσει να μετακινούνται με ασφάλεια οι εργαζόμενοι στα κτήριά της. Αλλιώς θα είχε μεριμνήσει να υπάρχει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κτήρια. Αλλιώς θα είχε μεριμνήσει να γίνονται μαζικά , δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους.

Γιατί δεν το κάνει; Γιατί όλα τα παραπάνω για τους εργοδότες μπαίνουν στο ζύγι του κόστους. Αυτό είναι το κριτήριο για τους εργοδότες και για την κυβέρνηση. Η ΝΔ, με την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ , ‘όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Δημόσιου συστήματος υγείας, των ΜΜΜ, της εκπαίδευσης, αντίθετα σπεύσει να ψηφίσει δύο νομοσχέδια για τα εργασιακά και για την συνδικαλιστική δράση χαρίζοντάς τα όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση φορέων και σωματείων σήμερα στις 16.00 στο Υπουργείο Υγείας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

 

26    Νοέμβρη απεργούμε!

Απαιτούμε:

                     Να γίνουν, μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα  τεστ άμεσα στους εργαζόμενους του κτηρίου (εξυπηρέτηση-tsr) αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους.

                     Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ, ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.

                     Να γίνουν καθαρισμοί-απολυμάνσεις

                     ενοικίαση επιπλέον γραφείων όπου χρειάζεται για την αραίωση των θέσεων εργασίας,

                     Ατομικά ακουστικά και θέσεις εργασίας. Δεν νοείται ειδικά εν μέσω πανδημίας να υπάρχουν κοινόχρηστα ακουστικά και θέσεις εργασίας

                     Γιατρός εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό σε μόνιμη βάση μέσα στα κτήρια που να εξετάζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως

                       Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής, την οποία προστασία είχε απομείνει στους εργαζόμενους μέσω της προσφυγής στο ΣΕΠΕ. Να μην νομιμοποιηθεί η τηλεργασία και να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενους για όσο διαρκεί η πανδημία

                      Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Όχι στο αίσχος του κατώτατου μισθού των 534ε και νέου υποκατώτατου μισθού των 200€. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

         Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλους του λαού. Τακτικά τεστ σε όλο το πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, και σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες, κηδεμόνες ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων.

         Άμεσα μέτρα στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

          Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. Προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορίες, τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, για τους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε συνθήκες αναστολής της εργασίας και στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

          Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000€

          Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. 

         Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε “ιδιώνυμο αδίκημα”, που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.