Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο τύπου για την συνεδρίαση του Δ.Σ.

 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, Σάββατο 06/02 , στις 12:00

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

 

Την Τετάρτη 20/1 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον όμιλο  Vodafone, οι εξελίξεις της περιόδου, η αποτίμηση της δράσης μας από το προηγούμενο διάστημα και σχέδιο δράσης.

 

Για τα ζητήματα της υγείας: συνεχίζουμε την δράση μας απαιτώντας να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μαζικά τεστ δωρεάν για το λαό και επίταξη των ιδιωτικών δομών με ένταξη στον σχεδιασμό του δημόσιου συστήματος. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας.

 

Για τις εξελίξεις στην VodafoneΗ εργοδοσία συνεχίζει ακάθεκτη τον προγραμματισμό της σε επίπεδο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, δίκτυα οπτικών ινών, 5με στόχο την κερδοφορία της και την ισχυροποίηση της θέσης στον ανταγωνισμό ανάμεσα στα μονοπώλια του κλάδου. Στον αντίποδα για τους εργαζόμενους η θέση τους είναι σε δεινή θέση, αφού η τηλεργασία στον όμιλο είναι στα υψηλότερα επίπεδα, υπάρχουν ζητήματα με υπερωρίες, πίεση και εντατικοποίηση σε όλα τα τμήματα και ιδιαίτερα στα τηλεφωνικά κέντρα.

 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε συνεχώς καταγγελίες στο σωματείο μας από συναδέλφους για την κατάσταση που επικρατεί σε τμήματα της εταιρείας. Το Δ.Σ προχώρησε σε παρέμβαση σε SPV ώστε να σταματήσει η πίεση από tls που με το μαστίγιο θέλουν να επιτύχουν τους στόχους της εργοδοσίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική παρέμβαση στην Διοίκηση της εταιρείας για τον ζήτημα της αποστολής/ χρήσης των web cams. Είμαστε ξεκάθαροι: Δεν θα δεχτούμε κανένα μέσο πίεσης και παρακολούθησης. Δεν είναι τυχαίο ότι το φέρνουν τώρα, που είμαστε όλοι σχεδόν με τηλεργασία με το πρόσχημα της αποξένωσης. Να γυρίσουμε πίσω με ασφάλεια στα γραφεία μας, στους συναδέλφους μας. Δεν δεχόμαστε κανένα μέσο ελέγχου και πίεσης.

 

Το σωματείο καλεί κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή μαζί μας, όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στην επόμενη μέρα, η «κανονικότητα» που μας λιβανίζουν θα μας βρει σε χειρότερη θέση. Μόνο η συλλογική δράση μπορεί να έχει αποτελέσματα στην επίθεση που δεχόμαστε.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική με μοναδικό στόχο το τσάκισμα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης ώστε το κεφάλαιο να θωρακίσει την κερδοφορία του. Από κοντά και όλα τα αστικά κόμματα που δεν έχουν αρθρώσει λέξη για τους εργαζόμενους, παρά μόνο κοκορομαχίες μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος υπηρέτης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

 

Τέλος αποφασίστηκαν τα εξής:


  • Γενικη Συνελευση του Σωματείου μας , το Σαββατο στις 06/02, στις 12:00, παίρνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα

  • Περιοδείες στους χώρους δουλειάς σε όλα τα κτήρια

  • Να καλέσουμε σε δια ζώσης συνάντηση τη Διοίκηση για όλα τα ζητήματα που έχουν προκυψει

  • Εναρξη εκπομπής του Σωματείου μας, στο web Radio του ΠΑΜΕ