Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Για την αύξηση της πίεσης στο τεχνικό της CYTA

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πολλές καταγγελίες κλιμάκωσης της εντατικοποίησης στο τεχνικό τμήμα της πρώην cyta και αφόρητης πίεσης από τους TL, προκειμένου ακόμα μία φορά να επιτευχθούν οι στόχοι τους, που δεν είναι σε καμία περίπτωση δικοί μας. Έτσι σε μία περίοδο, που ο φόρτος στα τεχνικά τμήματα είναι εξουθενωτικός, με τους εργαζόμενους να δέχονται τη μία κλήση μετά την άλλη-στη κυριολεξία χωρίς ανάσα- η εργοδοσία επιλέγει για ακόμα μία φόρα να διαφυλάξει τα κέρδη της, εντείνοντας τη πίεση με συμπεριφορές πολλές φορές προσβλητικές που μειώνουν τους συνάδελφους. Είναι χαρακτηριστικό συνάδελφοι να εργάζονται 3-4 ώρες συνεχώς και χωρίς να τους αφήνουν να πάρουν το προγραμματισμένο διάλειμμά τους λόγω της κίνησης στο τηλεφωνικό κέντρο.

Το Σωματείο μας έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο supervisor του τμήματος, η απάντηση του οποίου δεν διέφερε από άλλες του παρελθόντος. Δε γνωρίζω, δεν άκουσα, δεν είδα τίποτα.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές.

Η προκλητική στάση της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη.

Συνάδελφοι, όλο αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε τυχαίο. Αντίθετα είναι μεθοδευμένο προσεκτικά και δεν συμβαίνει απλά λόγω αυξημένου φορτίου εργασίας αυτήν την περίοδο, είναι πάγια τακτική της Vodafone και εφαρμόζεται σε όλα τα τμήματα. Αυτή την περίοδο επιπρόσθετα όμως η εργοδοσία θα εκμεταλλευτεί τη τηλεργασία και την απομόνωση των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσει τη πίεση της. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Απαντάμε σε κάθε προσβλητική, απειλητική, πιεστική συμπεριφορά, δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Όποιος αντιμετωπίσει ανάλογο θέμα τον καλούμε να το αναδεικνύει ερχόμενος σε επαφή με το σωματείο

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ