Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

7 ΑΠΡΙΛΗ 2020 ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο εργαζομένων στην Vodafone-360connect-κλθ στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις των υγειονομικών, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πλούσια πείρα, που τώρα ο καθένας μας πρέπει να αξιοποιήσει ώστε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Μέσα στην πανδημία δεν ξεχνάμε όλες τις πολιτικές που ακολούθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, όλες οι αστικές κυβερνήσεις, που μας έλεγαν πόσες θυσίες πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση.

Δεν ξεχνάμε την μείωση της χρηματοδότησης για την υγεία-πρόνοια, το κλείσιμο των νοσοκομείων, την απαξίωση σε γιατρούς, νοσηλευτές σε όλους όσους φώναζαν για δημόσια υγεία. Δεν ξεχνάμε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που πήραν όλες οι κυβερνήσεις στο όνομα του κρατικούς χρέους αλλά και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Δεν ξεχνάμε πως η χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μειωμένη το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 37 εκατ. Ευρώ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι εργαζόμενοι στην Vodafone, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το αληθινό πρόσωπο της εργοδοσίας. Μπορεί αυτές τις μέρες η εργοδοσία να παίζει με το καρότο αλλά δεν ξεχνάμε. Δεν θα τσιμπήσουμε στα καλέσματα του HR ώστε να δουλεύουμε στο ωράριο μας. Δεν ξεχνάμε πως αυτοί οι ίδιοι μας έφεραν τις 9ωρες συμβάσεις και τις ενοχλήσεις με κλήσεις και mail οποιαδήποτε ώρα για να βγουν τα project. Δεν θα τσιμπήσουμε επειδή στα καταστήματα και στους τεχνικούς πεδίου θα δώσουν 300€ επειδή είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν ξεχνάμε πως μέχρι και την τελευταία στιγμή οι συνάδελφοί μας σε εκείνα τα πόστα δεν είχαν κανένα μέτρο ατομικής προστασίας και συναναστρεφόταν με δεκάδες κόσμου. Δεν θα τσιμπήσουμε στις τάχα διακηρύξεις για την προστασία της μητρότητας και της οικογένειας που μας λένε. Δεν ξεχνάμε τα τελευταία λόγια σε συναδέλφους στα τηλεφωνικά κέντρα «πως δεν είναι δυνατόν να ακούγονται μέσα στις κλήσεις τα παιδιά και άλλες φωνές και να απομονωθείτε σε άλλους χώρους του σπιτιού»

Ο κατάλογος για τα κατορθώματα της εργοδοσίας είναι αμέτρητος! Όλα αυτά τα κατορθώματα έχουν έναν στόχο: την αύξηση και τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους ακόμα και σε περίοδο πανδημίας. Σε αυτό το βωμό έχουν όλα τα νομικά εργαλεία που παρήγγειλε το μεγάλο κεφάλαιο και εφάρμοσαν μονομιάς με νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όλες οι κυβερνήσεις. Σε αυτό το βωμό θυσιάζονται όλα αυτά τα χρόνια τα δικαιώματα μας, για να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη με περισσότερες αντοχές και να απλωθεί σε νέα πεδία κερδοφορίας.

Κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, δυναμώνουμε τη φωνή μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους γιατρούς και εργαζόμενους στις δομές υγείας και το αποδεικνύουμε στην πράξη.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τη υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων του κλάδου
  • Καμία απόλυση-Καμία λήξη σύμβασης. Να γίνουν εδώ και τώρα όλες οι συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία άδεια άνευ αποδοχών, καμία μέρα κανονικής άδειας χαμένη



«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


#menoume_dunatoi