Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Για τις απολύσεις στην BEAT

NΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BEAT
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Το επιχειρησιακό σωματείο Vodafone-360 connect και λοιπές θυγατρικές χαιρετίζει και στέκεται αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας ΒΕΑΤ (πρώην taxi-BEAT) ενάντια στις απολύσεις και τις βλαπτικές μεταβολές που ανακοίνωσε η εταιρεία στους εργαζόμενους.

Η πανδημία έγινε ευκαιρία επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρείας ΒΕΑΤ. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 18 απολύσεις και για τους υπόλοιπους περίπου 330 εργαζόμενους στην Ελλάδα, προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία. Παράλληλα η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι περίπου οι μισοί εργαζόμενοι θα μπουν σε καθεστώς εκ περιτροπής μειώνοντας έτσι κατά 50% περίπου τον μισθό τους και οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση με «διορία» λίγων ωρών, με μειώσεις μισθών από 10% - 30%.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι εργοδότες και εργαζόμενοι δεν είμαστε μαζί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Μιλάνε για τον αόρατο εχθρό της πανδημίας, όμως για μας ο εχθρός είναι ορατός, είναι οι εργοδοσίες που βρήκαν αφορμή για αντεργατικό ξεσάλωμα, και για άλλη μια φορά φορτώνουν τα «σπασμένα» στους εργαζόμενους.

Είναι πολλά τα παραδείγματα και στην Vodafone με απειλές εργαζομένων, με πιέσεις για τους χρόνους από την εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δυναμώνουμε τη φωνή μας – Ενισχύουμε την αλληλεγγύη!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!!!