Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Μέρα δράσης των σωματείων εμποροϋπαλλήλων στις 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους στα super market

15 ΑΠΡΙΛΗ 2020 ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο εργαζομένων στην Vodafone-360connect-Κλθ στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις των εμποροϋπαλλήλων σε όλη την χώρα.

Στηρίζουμε στην πράξη τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς τα απαραίτητα εφόδια στις συνθήκες που ζούμε. Στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους που βλέπουν τον μεγαλύτερο εφιάλτη τους να ζωντανεύει, από τις προσπάθειες και ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου, που επιδιώκει να καταργήσουν την Κυριακή αργία, να επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με μηνιαίες συμβάσεις, με απασχόληση 4ωρων και 5ωρων εργαζομένων, χωρίς κανένα κόστος για μέτρα ατομικής προστασίας!

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET!

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Τα παραπάνω βέβαια τα βιώνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στην Vodafone, αφού οι συνάδελφοι στα καταστήματα του ομίλου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκτεθειμένοι στην πανδημία, με την εργοδοσία να σφυρίζει αδιάφορα για μέτρα προστασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κατάστημα της Σταδίου όπου καλούσαν τους εργαζόμενους να αγοράσουν από την τσέπη τους μέσα προστασίας και κατόπιν θα τους τα επέστρεφε η εταιρεία!!!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

Στηρίζουμε και φωνάζουμε μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους στις 15 Απρίλη για μέτρα προστασίας της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας. Δεν θα πάμε σαν πρόβατα στην σφαγή ώστε ακόμα μια φορά να μην χάσει κέρδη το κεφάλαιο. Τα καλέσματα του πρωθυπουργού για ψεύτικα χειροκροτήματα και ευχαριστώ να τα αναζητήσει στα τραπέζια που κάθεται και συνδιαλέγεται για το πόσο είναι καλός και πιστός υπηρέτης των αφεντικών.

Η εργατική τάξη χειροκροτεί όσους σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται για τα δικαιώματα μας. Για όσους δεν μένουν σιωπηλοί αυτή την ώρα και διεκδικούν! Εμείς ως σωματείο χειροκροτάμε και λέμε ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους και στα ταξικά σωματεία που φωνάζουν:

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ!ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!