Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Γ. Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην 360Connect
ΠΕΜΠΤΗ 10/3/2016 - 15.30
Συναδέλφισσα/Συνάδελφε στην 360Connect,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, βιώνουμε μια σειρά από εξελίξεις είτε στο εσωτερικό της χώρας μας, είτε στο εξωτερικό που συνολικά επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.
·        Έχει καταντήσει διακαής πόθος για τα αστικά κόμματα η λύση του προσφυγικού, που γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο επέτρεψαν πλέον το πέρα δώθε και το πάνω κάτω στις αρμάδες του ΝΑΤΟ.
·        Έχει καταντήσει γραφική η όλη κουβέντα για την μείωση ένος χρέους που εμείς οι εργαζόμενοι δεν δημιουργήσαμε και παρόλα αυτά εμείς το πληρώνουμε, με τα 3 μνημόνια που μας έχουν φορτώσει στην πλάτη. 
Το επιστέγασμα αυτής της πολιτικής, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, αποκλειστικά των μονοπωλιακών ομίλων, και σε καμία περίπτωση την κάλυψη και την ανάκτηση των απωλειών μας, σκοπεύει στην αντιλαϊκή και αντεργατική κατάργηση της πρόσβασής μας στην Κοινωνική Ασφάλιση που έχουμε σαν εργαζόμενοι. Είναι απαραίτητο να κατανοηθεί ότι όλες αυτές η «μεταρυθμίσεις», οι «σκληρές διαπραγματεύσεις», δεν εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες. Στα πλαίσια να αποσυντονιστεί ο αγώνας μας, που έχει στόχο να μην ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ στην Βούλη, κάνουν ότι περνάει από τις δυνάμεις τους για να μας τρομοκρατήσουν, με απειλές αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού ολέθρου από την μία, δηλαδή να συμβιβαστούμε με την λογική του μικρότερου κακού (είδαμε που μας έχουν φτάσει μέχρι τώρα) και από την άλλη, να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην μία ή στην άλλη εναλλαγή των κυβερνητικών συνδυασμών.
Η εργασιακή μας καθημερινότητα έχει τις δικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες στα τμήματα που εργάζεται ο καθένας από εμάς.
·        Στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, μετά από πίεση του σωματείου, τοποθετήθηκαν αντισηπτικά στις τουαλέτες, διορθώθηκαν ζημιές στους χώρους εστίασης ενώ υπάρχει δέσμευση για πιο συχνή παρουσία του γιατρού εργασίας στο χώρο.
·        Κατά    τα άλλα, το τρέξιμο, το κυνήγι των χρόνων και των στόχων, του να παραμείνει σε άψογο επίπεδο το νούμερο του Brand NPS, του να έχουμε τους χαμηλότερους χρόνους και ταυτόχρονα την καλυτερη εξυπηρέτηση, εκφράζονται με την αύξηση της πίεσης και της τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους. Ζητούν από εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας και να εργάζονται σε ρυθμούς πάνω από τα όρια τους να παρουσιάζουν τη τέλεια εικόνα για την εταιρεία.
·        Οι προλήψεις επινοικιαζόμενων συναδέλφων έχει γίνει πλέον κανόνας ενώ η μείωση του εργατικού κόστους συνεχίζεται με μετακινήσεις χαμηλόμισθων συναδέλφων σε τμήματα που είχαν πιο «ακριβούς» εργαζόμενους όπως το 2nd level και το field support γεγονός που οξύνει ακόμα περισσότερο το διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους τόσο σε επίπεδο σχέσης εργασίας όσο και μισθολογικά.
Για να εξαλειφθούν αυτές οι διαφορές συνεχίζουμε και διεκδικούμε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μόνιμη, σταθερή 8ωρη εργασία  για όλους,  με πρόσληψη κατευθείαν από τον όμιλο Vodafone με μισθούς και δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 360CONNECT
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, 15.30 στο PRESS ROOM
Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Να νεκρώσει όλη η χώρα!