Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
ΑΜΕΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Συναδέλφισσα/Συνάδελφε στην 360Connect,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καθώς και αρκετοί συνάδελφοι μας, το Σάββατο 5/3/2016, συμμετείχε στην επιτυχημένη πλατιά σύσκεψη, μετά από κάλεσμα των ταξικών, κλαδικών συνδικάτων και άλλων φορέων στην Αττική και στην πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλοι μας το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε την βιαιότητα του εγκλήματος που γίνεται στην Μ. Ανατολή από Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Καθημερινοί βομβαρδισμοί, ξέσπασμα του πολέμου, φτώχεια και εξαθλίωση οδηγούν στα προσφυγικά κύματα που δεν έχουν τέλος.
Με αφορμή τα προσφυγικά κύματα έχουμε πλέον την ξεκάθαρη επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε το ζέσταμα των πολεμικών μηχανών, να τρομοκρατηθούμε, να επιτρέψουμε την ξενοφοβία και το οποιοδήποτε ρατσιστικό ξέσπασμα. Αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται για το συμφέρον του Συριακού λαού, οι λυκοσυμμαχίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλίων έχουν οδηγήσει στον ξεριζωμό.
Ακόμα και εμείς εδώ, οι εργαζόμενοι στην 360Connect, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει πούλμαν  γεμάτα πρόσφυγες, από το λιμάνι του Πειραιά να σταματούν στον αίθριο χώρο και να βλέπουμε αυτούς τους κυνηγημένους από τον τόπο τους.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να ανταποκριθείτε και πάλι στο κάλεσμα του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στην 360Connect, με την ίδια επιτυχία, και να εκδηλώσουμε την άμεση αλληλεγγύη μας, συγκεντρώνοντας  είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:
• Νερά ατομικά, χυμούς ατομικούς, γάλα μακράς διάρκειας
• Κονσέρβες, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παστέλια, φρούτα
• Βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, πάμπερς, μωρομάντηλα, μάρσιπο
• Χαρτιά υγείας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
• Παιδικά παπούτσια, παιδικές αντιβιώσεις, κρέμες για συγκάματα, γάζες, βιταμίνες, ταλκ
• Αδιάβροχα, παπούτσια κλειστά, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, σκηνές, τέντες
• Είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (μαρκαδόροι, χαρτόνια, κηρομπογιές, πλαστελίνες κ.α.)
• Παιχνίδια: κούκλες, λούτρινα κ.α. παιχνίδια που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν.
***Τα είδη τα συγκεντρώνουμε στον χώρο του Σωματείου, αίθουσα δίπλα στο HR, και θα τοποθετηθούν αντίστοιχες κούτες σε κάθε αίθουσα***
·        Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται.
·        Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο.
·        Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Ενδυναμώνουμε το πνεύμα αλληλεγγύης
Αγωνιζόμαστε με το σωματείο μας.