Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στη 360 CONNECT
Η κοινωνική ασφάλιση παρά τις σοβαρές ελλείψεις είναι μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Κατάκτηση σημαίνει πως δεν ήταν κάτι που μας χάρισαν αλλά που απαιτήσαμε και πήραμε μέσα από την οργάνωση του αγώνα μας με κινητοποιήσεις και απεργίες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συνδρομή της ΕΕ και για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων κορυφώνει την επίθεση στο ασφαλιστικό με σκοπό να γκρεμίσει ό,τι είχε απομείνει.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό προβλέπει:
·        Μείωση των συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και της μείωσης των επικουρικών που θα αφορούν ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους
·        Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας στα 384 ευρώ που μπορεί και αυτή να μειώνεται με βάση κριτήρια όπως το εισόδημα 
·        Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους στα 67 χρόνια για πλήρη σύνταξη
·        Μειώσεις των μισθών μέσω αύξησης ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων
·        Κατακόρυφη αύξηση των εισφορών για αγρότες και επαγγελματίες
·        Αύξηση εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές
·        Ενοποιήσεις ταμείων με στόχο τη συρρίκνωση παροχών υγείας και πρόνοιας
·        Κατάργηση ΕΚΑΣ και πετσόκομμα των εφάπαξ
Υλοποιούν με αυτό τον τρόπο το διακαή πόθο των εκμεταλλευτών μας για διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, δικαίωμα που είναι κατεκτημένο με θυσίες και αίμα. Στόχος βέβαια είναι να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη για αυτό και οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να στηρίξουν το σχέδιο.
Λένε ψέματα ότι τα μέτρα παίρνονται λόγο της καπιταλιστικής κρίσης και  ότι όταν έρθει η ανάπτυξη θα υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών. Τα ίδια μέτρα έχουν παρθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του 90 σε συνθήκες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Η  αλήθεια ότι τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει  και με το παραπάνω το ασφαλιστικό και ότι οι οφειλές κράτους και εργοδοσίας μαζί με τις ζημιές που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει  ανέρχονται σε 100 δις ευρώ. Θέλουν να απαλλάξουν κράτος και μεγαλοεργοδοσία από τις υποχρεώσεις τους και να παραδώσουν την ασφάλιση στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλτικών εταιρειών.
            Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Το έγκλημα στο ασφαλιστικό μας αφορά όλους μας                       
                                            Κανείς δε μένει έξω από τη σφαγή!!
Συμμετέχουμε όλοι στην προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας την Πέμπτη 4 Φλεβάρη.
·        Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Τρίτη, 02/02 στις 17:00 στην αίθουσα του press room(μεγάλη αίθουσα).
·        Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 04/02 στις 10:30 στην Ομόνοια.
Απαιτούμε οργανωμένα και συλλογικά με όλες μας τις δυνάμεις:
·        Η ασφάλιση να είναι αποκλειστικά δημόσια και καθολική, να είναι υπόθεση του κράτους με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονών μας αναγκών. Καμία αντικατάσταση των παροχών κοινωνικής ασφάλισης από ιδιωτικές ασφαλιστικές.
·        Σύνταξη στα 60 και 55 έτη για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
·        Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.
·        Επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα με τη μορφή απασχόλησής τους. Σύμβαση που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά που θα μας δίνει πίσω όλα όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Βάζουμε ως κριτήριο αυτό που μας αξίζει και όχι αυτό που χωράει στο πλαίσιο των κανόνων των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμά μας. Δε την χαρίζουμε ούτε θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν πίσω!
 Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΤΗΠ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.