Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για το πόρισμα του ΥΠΕΚΑ


Συνάδελφε/Συναδέλφισσα,

όπως έχουμε ενημερώσει ήδη το σωματείο μας, μαζί με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του νομού Αττικής, έχουμε προχωρήσει σε καταγγελίες στο Υπουργείο Εργασίας αλλά και τις Επιθεωρήσεις Εργασίας Αθήνας και Πειραιά διεκδικώντας να μην κοπούν μισθοί και να μην καταργηθούν δικαιώματα, για όλους τους συναδέλφους. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, και κάτω από την πίεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου αναγκάστηκαν και πήραν θέση υπέρ των εργαζομένων. Συγκεκριμένα στο πόρισμα του Υπουργείου αναγνωρίζεται ότι υπάρχει μεταβίβαση έργου και ότι οι 450 περίπου “οικειοθελείς αποχωρήσεις”, κάτω από τις συνθήκες που έγιναν, ήταν απολύσεις και μάλιστα άκυρες. Όλοι οι εργαζόμενοι λοιπόν, σύμφωνα με το πόρισμα, πρέπει να διατηρήσουμε τους μισθούς μας, την προϋπηρεσία μας και τα δικαιώματά μας και να μεταφερθούν αυτούσια από την HOL στην 360 connect!
Η εργοδοσία όμως αρνείται να παραδεχτεί ότι παραβίασε ακόμα και τους ελάχιστους νόμους που προστατεύουν κάποια δικαιώματά μας και συνεχίζει υπεροπτικά να λέει ότι εξασφάλισε για όλους μας τις “καλύτερες” συνθήκες στο “νέο” εργοδότη, κόβοντας μισθούς μέχρι και 20% και βάζοντας μας να υπογράψουμε συμβάσεις με κατάπτυστους όρους, που μας πάνε πίσω στον 19ο αιώνα. Ό,τι και να κάνει όμως, η εργοδοσία, δεν χωράει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της. Απέναντι σε αυτό τον εμπαιγμό από την πλευρά τους πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας. Αξιοποιώντας το θετικό για τις διεκδικήσεις μας πόρισμα του Υπουργείου, με τη καθημερινή μας δράση μπορούμε να κερδίσουμε.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους στην ανοιχτή συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης του σωματείου μας την Κυριακή 9 Μάρτη και ώρα 18.00 Χαλκοκονδύλη 37 στον 2ο όροφο με θέμα την οργάνωση του αγώνα μας για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που θα μας εξασφαλίζει:
  • Διατήρηση των μισθών μας στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις 18 Δεκέμβρη
  • Αύξηση των μισθών των συναδέλφων, που προσλήφθηκαν μετά την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και εξίσωσή τους με αυτούς των παλιότερων συναδέλφων
  • Πλήρη απασχόληση, πλήρη μισθό και δικαιώματα για όλους
  • Μεταφορά όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων και της προϋπηρεσίας από τον προηγούμενο εργοδότη
  • Κατάργηση των καταχρηστικών όρων της σύμβασης που προβλέπουν απλήρωτη εργασία και εργαζόμενους “λάστιχο”

Οργανώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα εξασφαλίζει μισθούς και δικαιώματα

Δυνάμωσε τη φωνή σου - Γράψου στο σωματείο σου!

Η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην 360 connect