Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Ιδρυσης

Συνάδελφε/συναδέλφισσα, εμείς οι εργαζόμενοι στην 360 Connect πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε επιχειρησιακό σωματείο στη νέα εταιρεία. Είναι η συνέχιση του αγώνα στην HOL τα προηγούμενα χρόνια απέναντι σε κάθε βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Γνωρίζετε την θέση και την δράση μας στα θέματα αυτά και είναι πολύ θετικό ότι ήδη αρκετοί παλιοί συνάδελφοι -που αναγνωρίζουν την προσπάθεια- στήριξαν υπογράφοντας για να συσταθεί καθώς και νέοι συνάδελφοι.
Κρίνουμε ότι το αυτό θα είναι το βασικό μέσο οργάνωσης στο χώρο της δουλειάς και υπεράσπισης όσων καταπατήθηκαν κατά την μεταβίβαση της επιχείρησης . Η εμπειρία έχει δείξει ότι ατομικές λύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα και είναι ανώφελο να επιδιώκουμε "προνομιακές" θέσεις ή μετακίνηση στην αγορά εργασίας όταν οι υπάρχουσες απολαβές και οι όροι των συμβάσεων δεν καλύπτουν τις ανάγκες για μια αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας. Δεν θα τρομοκρατηθούμε από την υπεροπλία των νομικών τους επιτελείων-HR, ούτε πρέπει να απογοητευόμαστε από την απραξία-αδιαφορία των αρμόδιων φορέων (Επιθεώρηση-Υπουργείο Εργασίας). Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα, είμαστε πολλοί και όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την δυσχερή κατάσταση. Να πραγματοποιήσουμε την μεγαλύτερη ανησυχία τους, που είναι η οργάνωση των υπαλλήλων μέσα σε κάθε τμήμα. Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε την πάλη και θα διεκδικήσουμε επιχειρησιακή σύμβαση με :
·         8ωρη απασχόληση, πλήρη δικαιώματα για όλους
·         Μεταφορά των κεκτημένων δικαιωμάτων και της προϋπηρεσίας από τον προηγούμενο εργοδότη
·         Διατήρηση των μισθών που ίσχυαν πριν τις 18 Δεκέμβρη
·         Διαγραφή των κατάπτυστων όρων της ατομικής σύμβασης που δεν αποζημιώνουν υπερωρίες-αργίες, καταργούν επιδόματα και εξειδίκευση
·         Αύξηση των αποδοχών των νεότερων συναδέλφων που προσελήφθησαν μετά την κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και εξίσωσή τους με τον μέσο όρο αποδοχών του αντίστοιχου τμήματος
Από την πρώτη κιόλας μέρα φάνηκε ξεκάθαρα η επιθετική αντιμετώπιση των εργοδοτών αφού απέλυσαν τον πρόεδρο του νέου σωματείου Μπάμπη Τρίκκα για την συνδικαλιστική του δράση όλο το προηγούμενο διάστημα εφευρίσκοντας ένα τυχαίο πρόσχημα. Ταυτόχρονα αυτή την εβδομάδα απολύθηκαν συνάδελφοι από τις Πωλήσεις που χαρακτηρίζονται μη αποδοτικοί ενώ παράλληλα προσλαμβάνονται κατά κόρον υπενοικιαζόμενοι για Τεχνική Υποστήριξη μέσω Infoassist. Αυτή η τακτική θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον για την "ανάπτυξη" της εταιρείας ώστε να ανταγωνιστεί τους άλλους παρόχους του κλάδου. Δεν δεχόμαστε τις παράλογες αξιολογήσεις που προκύπτουν από την εντατικοποίηση της παραγωγής και αρνούμαστε να γίνουμε αναλώσιμοι, να αντικατασταθούμε για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας υπέρ της κερδοφορίας των αφεντικών.
Θα είμαστε αλληλέγγυοι και σε άλλα σωματεία τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής που είναι στην κατεύθυνση ρήξης με τους εκμεταλλευτές μας και ανατροπής της εργασιακής πραγματικότητας που διαμορφώνεται σήμερα.
ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ