Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για εξελίξεις στις 26/2


Συνάδελφε/φισσα,

η εργοδοσία τρέμει τη συλλογική δράση απέναντι στις ορέξεις της για φτηνούς εργαζόμενους με ωράρια “λάστιχο”. Ήδη από το Δεκέμβρη, που βάλανε μπροστά το καλά οργανωμένο τους σχέδιο, μας έγιναν ξεκάθαροι οι στόχοι τους. Στο “φιρμάνι” με το οποίο μας ανακοίνωναν την μεταβίβασή μας στη “νέα” εταιρία γινόταν ξεκάθαρο ότι σκοπός είναι να συνεχίσει η εργοδοσία να αυξάνει τα κέρδη της. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε, είτε όταν βάζουν τη μάσκα του καλού εργοδότη και σε χτυπούν φιλικά στην πλάτη, είτε όταν βάζουν τη μάσκα του κακού και με φωνές, απειλές και τρομοκρατία προσπαθούν να σε κάνουν να ανεβάσεις την παραγωγή σου και να πιάσεις τους στόχους, που αυτοί κάθε φορά βάζουν όσο ψηλά θέλουν.
Τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται και στις συμβάσεις τις οποίες υπογράψαμε, με τις οποίες μας ζητούν να αποποιηθούμε τα δικαίωμα μας σαν άνθρωποι. Γιατί ποιος άνθρωπος μπορεί να ζήσει φυσιολογικά αν δεν ξέρει που, πότε ή πόσες ώρες θα δουλεύει αύριο, μεθαύριο ή την ερχόμενη εβδομάδα. Κι όλα αυτά με όλο και χαμηλότερους μισθούς για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους. Αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις έχει καταγγείλει το κλαδικό σωματείο, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Πειραιά, από τις αρχές του Γενάρη. Με καθυστερήσεις κυρίως από την πλευρά της εργοδοσίας, στην τελευταία συνάντηση την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, στην οποία παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του σωματείου μας, για άλλη μία φορά η εργοδοσία δεν πήρε θέση και ζήτησε παράταση. Η τακτική της εταιρίας να χρονοτριβεί είναι απαράδεκτη και χαρακτηριστική της πρόθεσής της να μην εφαρμόσει τους νόμους.
Απέναντι στην υπεροπτική στάση της εταιρίας και τα εμπόδια που βάζουν οι νόμοι, που χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και πιο αντιδραστικοί απάντηση μας είναι οι αγώνες μας. Πρέπει να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να γίνουμε πιο δυνατοί και να παλέψουμε για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που θα εξασφαλίζει:
  • Διατήρηση των μισθών μας στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις 18 Δεκέμβρη
  • Αύξηση των μισθών των συναδέλφων, που προσλήφθηκαν μετά την κατάργηση την Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και εξίσωσή τους με αυτούς των παλιότερων συναδέλφων
  • Πλήρη απασχόληση, πλήρη μισθό και δικαιώματα για όλους
  • Μεταφορά όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων και της προϋπηρεσίας από τον προηγούμενο εργοδότη
  • Κατάργηση των καταχρηστικών όρων της σύμβασης που προβλέπουν απλήρωτη εργασία και εργαζόμενους “λάστιχο”

Οργανώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα εξασφαλίζει μισθούς και δικαιώματα

Δυνάμωσε τη φωνή σου - Γράψου στο σωματείο σου!

Η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 connect