Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

1η Γενική Συνέλευση


Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Σκοπός της συνέλευσης είναι η οργάνωση της πάλη μας. Η εργοδοσία μας κοροϊδεύει μιλώντας για μπόνους που θα “εξαφανίσουν” τις μειώσεις και λέγοντας μας ότι όποιος κάνει καλά τη δουλειά του θα ανταμείβεται. Σε αρκετά τμήματα οι στόχοι αναπροσαρμόστηκαν προς τα πάνω και οι συνάδελφοι που περίμεναν με τα επιπλέον χρήματα να συμπληρώσουν τον χαμηλό μισθό τους βλέπουν τα μπόνους από μακριά. Επιπλέον δείχνει τα δόντια της με απολύσεις συναδέλφων με σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.
Όχι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας!

Παρόμοια είναι η επίθεση που αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι από άλλες εταιρίες του κλάδου. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Vodafone -Wind. Αποφάσισαν να ενώσουν τα δίκτυά τους ιδρύοντας από κοινού μία νέα εταιρία ,την Victus, και μεταφέροντας σε αυτή 300 εργαζόμενους. Οι εταιρίες κάνουν ξεκάθαρο ότι σκοπός τους είναι να μειωθεί το κόστος και υποκριτικά λένε ότι οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τα δικαιώματά τους. Βέβαια τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από συμβάσεις που της Vodafone λήγει σε λίγες μέρες και της Wind τον Σεπτέμβρη και δεν δείχνουν καμία πρόθεση να τις ανανεώσουν.
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η απόφαση της κυβέρνησης, μαζί με την τρόικα, να μειωθούν κι άλλο οι εργοδοτικές εισφορές, που είναι πλήγμα για την ασφάλισή μας, και να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις. Οι μισθοί, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ είναι μέχρι 500 μικτά για το 20% των εργαζομένων και κάτω από 800 μικτά για το 47% των εργαζομένων κι επειδή δεν τους φτάνει αυτό, επεξεργάζονται νέα σχέση εργασίας με συμβόλαια στα οποία ο εργαζόμενος δεν θα δικαιούται αποζημίωση. Τέλος για να μην βρουν μπροστά τους, τους εργαζομένους, σκοπεύουν να χτυπήσουν και το δικαίωμα στην απεργία.

Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός οι κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την πίεση των εργαζομένων, είχαμε δύο θετικές γνωμοδοτήσεις από τα όργανα του Υπουργείου Εργασίας. Το πρώτο πόρισμα αφορά την μεταφορά από την HOL στην 360 connect και το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για μαζικές και παράνομες απολύσεις και ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για μεταβίβαση έργου το οποίο σημαίνει ότι καταχρηστικά περικόπηκαν μισθοί και προϋπηρεσία. Η δεύτερη γνωμοδότηση αφορά την απόλυση του συναδέλφου Μπάμπη Τρίκκα, μέλους της προσωρινής διοίκησης του σωματείου μας, την οποία χαρακτηρίζει άκυρη. Αυτά όμως δεν λύνουν όλα τα προβλήματά μας, χρειάζεται η στήριξη και ο αγώνας όλων μας για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Είναι αναγκαία η οργάνωσή μας στο σωματείο και η συλλογική δράση μέσα από αυτό για να μην γίνουμε τα αμίλητα κι ακούνητα στρατιωτάκια που θέλει η εργοδοσία.

Αντιστεκόμαστε – Διεκδικούμε
Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας – Συμμετέχουμε στην
Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13/3 στις 17:30 στο
Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση 19, στον 4ο όροφο)


Η Προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην 360 connect αε