Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Όλοι και όλες στην απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη



Συνάδελφε, συναδέλφισσα στις 9 Απρίλη συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία. Η κυβέρνηση μαζί με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό ετοιμάζουν το νέο γύρο επίθεσης στις ζωές μας. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να υπογράψει με τους βιομηχάνους νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα μονιμοποιήσει τους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και 511 ευρώ μικτά που επέβαλε με νόμο η κυβέρνηση το 2012.. Η κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία των μακροχρόνια ανέργων καταργεί το επίδομα των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, το οποίο ήδη έχει “παγώσει” από το 2012. Αποφάσισε να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία, πράγμα που θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα σε νέο ασφαλιστικό που θα πετσοκόβει υγεία, επιδόματα μητρότητας, παιδιών και συντάξεις. Προσπαθούν να βάλουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και στα εργοστάσια. 
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Για να οργανώσουμε τους αγώνες μας και να σταματήσουμε τον κατήφορο, για να πάρουμε πίσω τις κατακτήσεις μας σε μισθούς, ασφάλιση, δικαιώματα. Η εργοδοσία φοβάται την οργανωμένη πάλη μας και γι' αυτό χρησιμοποιεί είτε  απειλές ότι θα μας στείλει στον ΟΑΕΔ είτε υποσχέσεις για καλύτερη θέση και ίσως και μισθό.
Τους δίνουμε την απάντηση που τους πρέπει, με το κεφάλι ψηλά. Συμμετέχουμε μαζί με το σωματείο μας, παλεύουμε για την επιτυχία της απεργίας με όλες μας τις δυνάμεις. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Έλα σε επαφή με το σωματείο μας. Γράψου στο σωματείο μας, δυνάμωσε τη φωνή σου.
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ.
την Τρίτη 1η Απρίλη στις 7.00 μ.μ. στην Ομόνοια για την συνεδρίαση
του ΕΚΟΦΙΝ (Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ)
Όλοι και όλες στην
απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.
την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 10 π.μ. στην Ομόνοια