Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ VODAFONE

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμα μία φορά αξιοποιεί την μέθοδο «ακορντεόν» για την διαχείριση της πανδημίας, αφού κριτήριο της δεν είναι η διαχείριση της πανδημίας με κριτήριο τη προστασία του λαού αλλά με κριτήριο την λειτουργία της αγοράς. Για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι στην Αττική βιώνουμε ένα ακόμα «σκληρό» lockdown αφού η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, η λειτουργία Κέντρων Υγείας, ο έλεγχος στους χώρους δουλειάς κλπ είναι κόστος για το κράτος και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε είναι το κλείσιμο των σχολείων που και εκεί βιώσαμε το θράσος του Υπ. Παιδείας για την λειτουργία τους χωρίς καμία διαφορά, χωρίς μέτρα προστασίας, με 25αρια τμήματα και με μόνη οδηγία του υπουργείου να υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα ώστε να αερίζονται οι μαθητές! Έτσι οι γονείς βρίσκονται ακόμα μία φορά με κλειστά σχολεία, με τα παιδιά τους κλεισμένα στα σπίτια.

Σε αυτή την κατάσταση πολλοί συνάδελφοι θέλησαν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματέα Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο αίτημα τους διάφοροι προϊστάμενοι ανέφεραν πως δεν έχουν λάβει γνώση για το θέμα και αν θέλουν να πάρουν την κανονική τους άδεια ώστε να προσέξουν τα παιδιά τους.

Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Καλούμε την Vodafone να αφήσει τα παιχνίδια της και να υλοποιήσει τώρα το αίτημα του σωματείου που στηρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι και να καλύψει την άδεια στους εργαζόμενους! Ενώ η εργοδοσία μέρα νύχτα μας διαφημίζεται ως η “καλύτερη”, αντί να πάρει μέτρα ώστε κανένας συνάδελφος να μην χάσει ούτε μια μέρα άδειας ακόμα και στα πλαίσια της άδειας ειδικού σκοπού, τώρα θέλει να αναγκάσει τους εργαζόμενους να πάρουν όλη τους την άδεια!

Καλούμε εδώ και τώρα την εργοδοσία να πάρει θέση και να μην βάζει εμπόδια στα αιτήματα των συναδέλφων! Όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει άμεσα με το σωματείο! Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις συνθήκες oι χαμένοι να είναι εργαζόμενοι!