Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

            Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους φοιτητές του ΑΠΘ την ώρα που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση , διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί ο απαράδεκτος νόμος για τα ΑΕΙ και για το αυτονόητο δικαίωμά τους να ξανανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας και να ξαναγίνουν φοιτητές.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ,  μαζί με τις πρυτανικές αρχές τους αντιμετώπισε σαν εγκληματίες… Προχώρησαν σε προσαγωγές που τις μετέτρεψαν σε συλλήψεις,  τους χτύπησαν, τους πέρασαν χειροπέδες, τους έβρισαν χυδαία χωρίς κανένα λόγο.

           

Η κυβέρνηση που τάχα έφερε το νομοσχέδιο για να καταπολεμήσει την «ανομία» και να διασφαλίσει την «ελευθερία διακίνησης των ιδεών» στα πανεπιστήμια ξεμπροστιάστηκε δείχνοντας τι πραγματικά θέλει: Κλειστό πανεπιστήμιο στους αγώνες, κλειστό πανεπιστήμιο για τους φοιτητές και τις σύγχρονες ανάγκες τους για μόρφωση αλλά ορθάνοιχτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα όργανα καταστολής. Τόσα χρόνια όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με κάθε φωνή που δε θέλει το πανεπιστήμιο να είναι ανώνυμη επιχείρηση.

 

            Εμείς όμως, οι εργαζόμενοι του ομίλου Vodafone, που πολλοί από μας είμαστε και φοιτητές ή έχουμε παιδία που σπουδάζουν,  τους λέμε ότι στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και δηλώνουμε ότι δε θα τους περάσει!

 

Δε θα περάσει η κρατική καταστολή που πάει χέρι χέρι με την εργοδοτική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Δε θα περάσει η επίθεση στα λαϊκά συνδικαλιστικά δικαιώματα!

 

Να φύγει η αστυνομία απ’ τα πανεπιστήμια και μαζί της κι ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

 

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι συλληφθέντες φοιτητές