Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ COURIER ΓΙΑ TOYΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ VODAFONE

 Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Vodafone που με αυτό τον τρόπο προχωράει στις απολύσεις των εργαζόμενων στα έργα της πρώην Cyta. Αφού όλο το διάστημα δεν έκανε τίποτα ώστε να μεταφέρει τους εργαζόμενους σε άλλα έργα, από εχθές άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα για να ανακοινωθούν οι απολύσεις!

Σήμερα μάλιστα φτάσανε στο σημείο να ενημερώνουν πως τα χαρτιά της απόλυσης θα φτάνουν με courier και την επόμενη εβδομάδα άλλος courier θα παραλάβει τον εξοπλισμό!!!

Συνάδελφος που υπερασπίζεται την παραμονή του στην δουλειά, στο σημερινό τηλεφώνημα ανέφερε τις θέσεις εργασίας που έχει αναρτημένες ο όμιλος, ώστε να αποδείξει την σαθρή επιχειρηματολογία της εταιρείας πως δεν υπάρχουν θέσεις, η απάντηση που λάμβανε ήταν: «Θα υπογράψεις την απόλυση ή θα στην κοινοποιήσουμε;»

Συνάδελφοι,

Το πρόσωπο της «καλής» Vodafone το ξέραμε, τώρα μας δείχνει και τα δόντια της! Τους το λέμε ξεκάθαρα: Πάρτε πίσω τις απολύσεις! Κάτω τα ξερά σας από τους εργαζόμενους!

Ο μετασχηματισμός της εταιρείας δεν έχει μόνο στόχο το άνοιγμα σε νέες αγορές, αλλά θέλει εργαζόμενους, φθηνούς και ευέλικτους. Θέλουν να χρησιμοποιούν όλες αυτές τις πρακτικές που θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κερδοφορία της εργοδοσίας. Πίεση, εντατικοποίηση και απολύσεις μέσω τηλεφώνου και courier. Αυτό θα κληθούμε να υποστούμε από τις αλλαγές που μας ετοιμάζουν! Οι εργαζόμενοι θα τσακιστούν ακόμα περισσότερο, η τηλεργασία θα εντείνει την εκμετάλλευση μας και θα θελήσουν να μας έχουν απομονωμένους, κλεισμένους στα σπίτια μας ώστε να μην ξέρουμε τι κάνει ο συνάδελφος μας, να μην μπορούμε να δράσουμε συλλογικά και μαζικά μέσα από το σωματείο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γυρίσουν ως απαράδεκτο όποιο φάκελο τους στείλει η εργοδοσία! Ελάτε σε επαφή με το σωματείο! Κανείς μόνος στην επίθεση που δεχόμαστε!

Υ.Γ: Αυτό θα λάβει η εργοδοσία από τους εργαζόμενους: