Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Όχι στις τρομοκρατικές απολύσεις και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης

 Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 16.00  στο κτίριο Πειραιώς & Εχελιδών στον 1ο όροφο
Συνάδελφε / Συναδέλφισσα,
Η εργοδοσία της Vodafone συνεχίζοντας την επίθεση κατά των εργαζομένων απέλυσε την Τρίτη 8 Νοέμβρη  τον πρωτοπόρο συνάδελφο και συνδικαλιστή Στέφανο Παρασκευά μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου μας. Με τη γνωστή απαράδεκτη τακτική της και χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση, το δουλεμπορικό της Infoassist που επινοικίαζε το συνάδελφο στην 360 Connect τον κάλεσε και του ανακοίνωσε ότι η 360 Connect ζήτησε την απόλυσή του γιατί δημιουργούσε «εντάσεις». Ο συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει και διεκδικεί την επαναπρόσληψή του.  Κόντρα σε αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να μην διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες τους.
Από τη μία η εργοδοσία μιλάει για εργασιακή ειρήνη και διάλογο και από την άλλη εξαντλεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της δίνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επινοικίαση εργαζομένων και η ευέλικτη εργασία, οι μισθοί πείνας και η  εντατικοποίηση είναι μόνο μερικά από αυτά. Για αυτό απαιτούμε υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Vodafone, στο ύψος των αναγκών μας, με ανάκτηση των απωλειών από την αρχή της κρίσης (απώλειες σε μισθό, επιδόματα και παροχές). Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Πάλη από κοινού με τα υπόλοιπα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και με το ΣΕΤΗΠ για υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ώστε να μην υπάρχει κανείς εργαζόμενος που να αμείβεται κάτω από αυτό το όριο.  Συνεχίζουμε αυτή τη μάχη με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών μας. Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο.
Φοβισμένοι πρέπει να είναι οι εργοδότες όταν βλέπουν τους εργαζόμενους ενωμένους σαν μια γροθιά να διεκδικούν
Αγωνιζόμαστε, ενώνοντας τη φωνή μας και με άλλα σωματεία του κλάδου μας σε ταξική κατεύθυνση. Μαζί με τα άλλα σωματεία που αποτελούμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ΠΑΜΕ. Συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας κι εκλέγουμε του δικούς μας αντιπροσώπους για την Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19-20 Νοέμβρη. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, τις απόψεις μας, την αγωνιστική μας πρόταση με τα υπόλοιπα σωματεία που δεν παζαρεύουν τις ζωές μας στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου, που δεν αποδέχονται την εργασιακή ειρήνη και φωνάζουμε μαζί. Κόντρα στον διαχωρισμό των εργαζόμενων σε κάτω των 25 και πάνω των 25, σε επινοικιαζόμενους «συνεργάτες» και απευθείας εργαζόμενους, σε παλιούς και νέους. Ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας υιοθετώντας τους διαχωρισμούς. Ώστε να απαλλαγούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚΑ που εφαρμόζουν την γραμμή της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων και της υποταγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Οργανώνουμε – Συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη