Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι στις 15/12, στις 11:00 π.μ. στην επιθεώρηση εργασίας Πειραιά

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι στην 360Connect,

Δίνουμε μαζικό παρών στις 15/12, στις 11:00 π.μ. στην επιθεώρηση εργασίας Πειραιά, όπου θα διενεργηθεί η τριμερής συνάντηση για:
Την τραμπούκικη ενέργεια στελέχους του HR,
Την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης,
Την εξάντληση του υπολοιπου των αδειών του 2016.

Το Δ.Σ του επιχειρησιακού σωματείου στην 360Connect, χαιρετίζει τους συναδέλφους μας που έκαναν το βήμα στις 8/12 και για πρώτη φορά απείργησαν, τους συναδέλφους μας που συνειδητά απεργούν αλλά και τους συναδέλφους που δεν κατάφεραν να σπάσουν τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας και να συμμετέχουν στην γενική απεργία.
Το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone, γνωρίζει τα γεγονότα της 8ης Δεκεμβρίου και την τρομοκρατική στάση που κράτησε στέλεχος της διοίκησης του HR του ομίλου, Θ. Νευροκοπλής, ο οποίος έχει τον τίτλο «Labor Issues Professional» και είναι υπεύθυνος για τα εργασιακά θέματα/συνεννόησης με τα σωματεία
Εμείς σαν Δ.Σ. δεν ζητάμε από τους συναδέλφους μας να εξετάσουν αυτό το αναμφισβήτητο γεγονός από την «κουτσομπολίστικη» σκοπιά, αλλά ούτε και σαν μεμονωμένη προσωπική στάση. Άλλωστε κανένα στέλεχος πολυεθνικής δεν λειτουργεί αυτόνομα. Αυτό το οποίο ζητάμε από τους συναδέλφους μας είναι να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να αναρωτηθούμε πως γίνεται από την μία να μας πλασάρουν το «όραμα» του ομίλου Vodafone όπως έχει μεταφερθεί από τον ίδιο τον CEO, ένα συνολικό φιλανθρωπικό  προφίλ με φιέστες, party, εκδρομές και καλέσματα αλληλεγγύης σε ΜΚΟ και από την άλλη στους χώρους εργασίας να επικρατούν μισθοί πείνας – εξαθλίωσης, το κυνήγι των άπιαστων στόχων και την επιβολή της εντατικοποίησης με κάθε μορφή και τρόπο, τις κακοπληρωμένες ή ακόμα και καθυστερημένες υπερωρίες, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις κατεστραμμένες συμβάσεις, τον διαχωρισμό των εργαζομένων, τον φόβο της απόλυσης.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΕΣΑΝ
Αποδείχθηκε οτι αυτό το οποίο φοβίζει την εργοδοσία είναι η οργανωμένη στάση των συναδέλφων μας που δεν τσίμπησαν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας, στις πιέσεις που δέχθηκαν από προϊσταμένους για έρθουν στην δουλειά, να πάνε να εργαστούν σε άλλα κτίρια σαν είναι μπαλάκια του πινγκ πονγκ.
Τους φοβίζει σε τέτοιο βαθμό που καταφεύγουν σε τόσο αισχρές ενέργειες εναντίον απεργών, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη τους και να συνεχιστεί εις βάρος των εργαζομένων το κουβάρι του ανταγωνισμού με τα υπόλοιπα μονοπώλια του κλάδου (OTEWind- Cyta κτλ) για το ποιος θα επικρατήσει.
Την εργοδοσία την εξυπηρετεί να επικρατεί σιγή νεκροταφείου, να ανεχόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι στην πίεση και στην εντατικοποίηση για το κυνήγι του Brand NPS, να είμαστε ανοργάνωτοι και ο καθένας από εμάς να λειτουργεί σαν ένα ρομπότ, χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις.
Ως πότε θα το ανεχόμαστε αυτό;
Η δική μας δύναμη είναι ο δικός τους φόβος,
γιατί η δική μας εργατική δύναμη παράγει τον δικό τους πλούτο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Όμιλο Vodafone να απαντήσουν στην εργοδοσία με τον μόνο τρόπο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να γραφτούν και στα δύο τους σωματεία, στο επιχειρησιακό Σωματείο και στο κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ. Να δυναμώσει η φωνή που αμφισβητεί την παντοδυναμία των μονοπωλίων.