Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Στάση Εργασίας την Τρίτη 29 Νοεμβρίου

Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου που έγινε στις 14/11  -μετά από ουσιαστική συζήτηση και ομόφωνα- αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε Στάση Εργασίας την Τρίτη 29 Νοεμβρίου από 09:00-13:00 , ημέρα που διεξάγεται τριμερής εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας του Πειραιά, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε στην πράξη το δίκαιο αίτημα του συνδικαλιστή συναδέλφου Στέφανου Παρασκευά για επαναπρόσληψη στην εταιρεία. Να θυμίσουμε ότι προηγήθηκε ακόμα μία επίθεση της εργοδοσίας Vodafone που τον απέλυσε μέσω Infoassist και χωρίς προειδοποίηση από τους προϊστάμενους του TSR. Το "οικογενειακό" κλίμα και τα χαζοχαρούμενα events υπάρχουν μόνο στα e-mails αλλά η καθημερινότητα είναι αμείλικτη - αρκετοί  συνάδελφοι δεν έχουν πλήρη απασχόληση / οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στο τραγικό ύψος του βασικού / ο ρυθμός της παραγωγής ολοένα αυξάνει σε εξαντλητικό βαθμό / απλήρωτες υπερωρίες για να πετύχουν τους στόχους και άλλα τόσα που βιώνουμε στο πετσί μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον όμιλο Vodafone -με βάση τα προ κρίσης επίπεδα- που θα καλύπτει όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως σχέσης & μορφής εργασίας
·         Άμεση κατάργηση της επινοικίασης εργαζομένων
·         Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις
·         Καμία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση
·         Όχι άλλη εντατικοποίηση - να δουλεύουμε ανθρώπινα ωράρια
·         Να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής & ασφάλειας

Ακόμη, είχαμε εκλέξει αντιπροσώπους για την 4η Πανελλαδική Συνδιασκεψη του Π.Α.ΜΕ. που διεξήχθη 19-20/11 όπου μοιραστήκαμε την πείρα μας, εκφράσαμε τις απόψεις μας και καταθέσαμε την αγωνιστική πρόταση μας σε ταξική κατεύθυνση μαζί με δεκάδες ομοσπονδίες και συνδικάτα απ' όλη τη χώρα. Κόντρα στους διαχωρισμούς των εργαζομένων και απέναντι στο κλίμα συναίνεσης με τους εργοδότες που καλλιεργούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες σε Γ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Κ.Α. και ευθυγραμμίζονται με τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης που επιβάλει το κουαρτέτο των θεσμών. Έχουν ετοιμάσει νόμους για: απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και περαιτέρω εμπόδια στις απεργίες, να προσφέρουν δωρεάν τους άνεργους σαν σκλάβους στις εταιρείες ώστε να λαμβάνουν το επίδομα, μέτρα για την κερδοφορία των επιχειρήσεων εις βάρος των εργαζομένων, συντριβή των δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αιματοβαμμένους αγώνες του λαού όπως η εξέγερση του Πολυτεχνείου.


ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


τηλ. 6972387407,  6977368490