Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι στην 360Connect,

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινα μέσα στον χώρο της εργασίας είναι κοινά: μισθοί πείνας – εξαθλιώσης, το κυνήγι των άπιαστών στόχων και την επιβολή της εντατικοποίησης με κάθε μορφή και τροπό, τις κακοπληρωμένες ή ακόμα και καθυστερημένες υπερωρίες, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις κατεστραμένες συμβάσεις, τον διαχωρισμό των εργαζομένων, τον φόβο της απόλυσης .... και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Για ακόμα μία φορά ζόυμε την κρισιμότητα για την ελάφρυνσης ενός χρέους που εμείς οι εργαζόμενοι δεν δημιουργήσαμε, αλλά μας το έχουν φορτώσει στον σβέρκο και το πληρώνουμε καθημερινά. Εμείς οι εργαζομενοι δεν θα έχουμε κανένα όφελος, από την ελάφρυνση του χρέους τους αφού για ακόμα μία φορά το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί με τις ¨σκληρές¨ διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης και του κουαρτέτου αφήνουν στο απυρόβλητο τα μονοπώλία, τα κέρδη τους και τον πλούτο που εμείς παράγουμε καθημερινά.
Ο νέος γύρος της επίθεσης έχει απόφασιστεί από συγκυβέρνηση, όλα τα κόμματα των μνημονίων, το ΔΝΤ, την Ε.Ε και τους εργοδότες με σκοπό να έρθει επιτέλους αυτή η πολυπόθητη και περιβόητη «αναπτυξή» τους, που ρίχνει στον γκρεμό ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα μας και περιλαμβάνει τα εξής:
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της δουλειάς λάστιχο των 100-200 ευρώ μισθό!Πλήρη επικράτηση των ατομικών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
  • Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος “υποκατώτερος μισθός” για τους νεοπροσλαμβανόμενους! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • “Δικαίωμα” στους εργοδότες να απαντούν με “λοκ-άουτ” στους αγώνες των εργαζομένων - Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Η απαντησή μας πρέπει να είναι οργανωμένη και αποφασιστική για την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου στην 360Connect, για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Δεκέμβριου, σε συμπόρευση μαζί με τις ταξικές δυνάμεις της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στον όμιλο Vodafone.
Η εργοδοσία αυτό που φοβάται είναι την συσπείρωση των εργαζομένων, με αιτήματα και στόχους πάλης για την ανάκτηση των απωλειών που έχουμε τα τελευταία χρόνια, γιατί η δική μας δύναμη είναι ο δικός τους φόβος, γιατί η δική μας εργατική δύναμη παράγει τον δικό τους πλούτο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα ανακτά και θα καλύπτει τις απώλειες που έχουμε, με πλήρης και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων, κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας.
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
·         Επαναφορά της Εθνικής ΓενικήςΣυλλογικής Σύμβασης Εργασίας και  του κατώτατου μισθού στα 751€.
·         Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας.
·         Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές - συνδικαλιστικές ελευθερίες.
·         Συνθήκες υγιεινης και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συμμετέχουμε στις προσυγκεντρώσεις με δεκάδες ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες 8/12, 09:30, στην Πλατεία Βάθη,

8/12, 10:30 στην Ομόνοια στην συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ.