Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε στην 360Connect,
 
Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική στάση του προϊσταμένου βάρδιας, στο τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Μ. Γ. κατά την διάρκεια της απεργιακής μας κινητοποίησης την Παρασκευή 1η Μάη.
Ο team leader του TSR έβαλε τον συνάδελφο της νυχτερινής βάρδιας να κάνει υπερωρίες το και το πρωί, να δέχεται τις κλήσεις ενός ολόκληρου τμήματος χωρίς να υπολογίζει την εξάντληση του από 8 ώρες νυχτερινής εργασίας, απλά και μόνο για να "βγει η παραγωγή" της εταιρείας.
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου κάναμε παρέμβαση και απαιτήσαμε να τον αφήσει να σχολάσει και να πάει σπίτι του να ξεκουραστεί. Εισπράξαμε ειρωνικά σχόλια και προβοκατόρικα μας κατηγόρησε ότι με τη βία δεν επιτρέπουμε στους υπόλοιπους συναδέλφους να ξεκινήσουν τη βάρδια τους αφού υποτίθεται ότι σπρώχτηκαν στην είσοδο όπως και εκείνος, ισχυρισμός τουλάχιστον αστείος και αναληθής, όταν είχε ήδη ανέβει ο ίδιος από μία ώρα χωρίς κανένα πρόβλημα και είχε οριστεί σαν προσωπικό ασφαλείας από τη μέρα κοινοποίησης της απεργίας από το κλαδικό Συνδικάτο ΣΕΤΗΠ.
Για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων: Κάτω έγινε καλή συζήτηση με όλους τους συναδέλφους από Technical Support - Customer Care - 2nd level για τα προβλήματα που έχουμε καθημερινά, δηλαδή τους ανύπαρκτους μισθούς / τις μηνιαίες συμβάσεις / επιδόματα που δεν παίρνουμε / συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τις οποίες δεν έχει γίνει τίποτα και τέλος για τις απλήρωτες υπερωρίες σε κάποια τμήματα της 360Connect που δεν πληρώθηκαν στην μισθοδοσία του Απριλίου. Την ίδια ώρα τον είδαμε να τους παίρνει τηλέφωνα για να "συμμορφωθούν" έτσι ώστε να φανεί κι αυτός ότι έπαιξε καλά τον ρόλο που του έχει δώσει η εργοδοσία. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στον όμιλοVodafone αλλά και στον κλάδο τηλεπικοινωνιών – πληροφορικής γενικότερα όπου χρησιμοποιούν κάθε τρόπο απεργοσπασίας.
 
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
 
Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς μας διδάσκει : όπως στα εργοστάσια του Σικάγο το 1886 οι αστυνομικοί έστελναν τα σκυλιά να ορμήσουν πάνω στους απεργούς , όπως οι φασίστες του Μεταξά αιματοκύλισαν τους καπνεργάτες το 1936 στη Θεσσαλονίκη έτσι και πάντα οι εργοδότες θα βρίσκουν -ήπιους ή σκληρούς- τρόπους για να περιορίσουν αυτούς που ξεσηκώνονται να διεκδικήσουν. Ο αγώνας των εργατών όμως τελικά δικαιώθηκε· πέτυχαν το κύριο αίτημα τους για 8ωρο τότε και φτάσαμε σήμερα στα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να έχουμε χάσει και αυτά τα βασικά, μαζί με άλλες ελευθερίες - συνδικαλιστικές και μη.
 
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
Που θα καλύπτει τα πάγια αιτήματα μας :
·         Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, να γίνουν απευθείας προσλήψεις
·         Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας - πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
·         Μισθοί και επιδόματα να διαμορφωθούν ώστε να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας
·         Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης
·         Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών