Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Απόφαση ΔΣ για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ.Εργασίας την 29/4

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥ


Το Δ.Σ του σωματείου της 360Connect καταλήξαμε στην συμμετοχή μας μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο ΣΕΤΗΠ στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, για να προβάλλουμε το πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημά μας: 

Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς με νόμο ΤΩΡΑ.

 Τα προβλήματα μας παραμένουν όμως εδώ. Οι απολύσεις εθελούσιες και μη, οι συνεχείς μετακινήσεις, η αβεβαιότητα που περιβάλει την συγχώνευση VodafoneHol / 360Connect μειώσεις μισθών, η συνεχιζόμενη εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, οι συμβασιούχοι και οι μερικής απασχόλησης, τα voucher, η επινοικιαζόμενη εργασία που τείνει να γίνει κανόνας στον όμιλο, οι ατομικές συμβάσεις που κυριαρχούν και υπονομεύουν τον κατώτατο αλλά και τον μέσο μισθό.

Οι εργαζόμενοι της 360 Connect δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο και δεν έχουμε άλλο υπομονή!

Καταγγέλλουμε τον νέο κοινωνικό διάλογο που στήνει και αυτή η κυβέρνηση. Τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχουν όλες αυτές οι προσπάθειες τα έχουμε βιώσει σε κάθε πλευρά της ζωής της δικής μας και των οικογενειών μας. Από την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων μέχρι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Από τις περικοπές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, μέχρι τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Ειδικά στις τηλεπικοινωνίες και σε συνεργασία με τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό επιχειρείται να ριχθεί στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων, ενώ  ταυτόχρονα και εντέχνως καλλιεργείται κλίμα αναμονής και εναπόθεσης ελπίδας. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι όσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι είναι αποτελέσματα μαζικού, οργανωμένου, συντονισμένου αγώνα, με διεκδικητικό πλαίσιο πάλης και προοπτική στον αγώνα μας, μέσα από την υλοποίηση των αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση κινητοποίηση δεν θα μπορεί να είναι ένα κλεισμένο ραντεβού με τον εκάστοτε Υπουργό συναινώντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τον νέο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΑΤΗ που έχει στηθεί.       

Αυτά που με βάρβαρο τρόπο μας επιβλήθηκαν στα πέντε χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης δεν αφήνουν άλλα περιθώρια. Κερασάκι στην τούρτα του αντιλαϊκού μονόδρομου η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατακλέβει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, Περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών για να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις στους εταίρους (Λέγε με Τρόικα, sic!). Αυτή η ενέργεια θα χτυπήσει τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των εργαζομένων.
Με επιμονή και οργάνωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκατασταθούν οι τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το εισόδημά μας τα χρόνια της κρίσης. Η κατάργηση όλων αυτών των μορφών, η πλήρης και σταθερή δουλειά αποτελούν πάγια αιτήματά μας.

Γι’ αυτό:
Καταδικάζουμε την συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων»
Απαιτούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ με νόμο ΤΩΡΑ ως ελάχιστη βάση διαπραγμάτευσης.


Προστασία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αυξήσεις παντού!
·         ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
·         Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·         Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθει με νόμο η καθολική ισχύς και η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
·         Κατάργηση του νόμου που δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
·         Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα προ κρίσης επίπεδα. Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας σε μισθούς, επιδόματα, άδειες, τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην Ασφάλιση και την Πρόνοια των εργαζόμενων σε όλες τις εταιρίες του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της  Πληροφορικής. Επαναφορά και των δικαιωμάτων στα πριν το 2009 (ασφάλιση, αποζημιώσεις, επιδόματα)
·         Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
·         Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
·         "Όχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. "Όχι" στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
·         Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
·         Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.

Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
·         Κατάργηση της ΠΝΠ που κατακλέβει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών.
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την  Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες - επικουρικές και εφάπαξ).
·         Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
·         Άμεση απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής "τζόγο". Κατάργηση κάθε διάταξης για μεταφορά ή τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
·         Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
·         Να καταργηθεί η προϋπόθεση της ύπαρξης 50 ενσήμων για την θεώρηση τού βιβλιαρίου υγείας.


Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών να πάψουν τώρα όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις