Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

 Αθήνα 2801/2021

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ADECCO ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 

Συνάδελφοι,

 

Το Σωματείο μας πραγματοποίησε για τέταρτη φορά παρέμβαση στην εργοδοσία της ADECCO , Παρασκευή 28/1 για το ζήτημα των συμβάσεων.

 

Απαιτήσαμε

  • Να αναγράφεται ρητά επάνω η ημερομηνία πρόσληψης και η διαφύλαξη των λοιπών όρων της σύμβασης, καθώς παρά την έγγραφη διαβεβαίωση στο Σωματείο μας, η σύμβαση συνεχίζει να είναι σε ισχύ με τον ίδιο τρόπο. Η εργοδοσία της ADECCO δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποσαφηνιστεί.
  • Ζητήσαμε οι όροι που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων να απεμπλακούν από την σύμβαση για τον αύξηση -κοροϊδία του κατώτατου μισθού.

 

Συνάδελφοι,

 

Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις δεν χωράει κανένας εφησυχασμός , καθώς πολλάκις οι εργοδότες βρίσκουν ευκαιρία να περάσουν σαρωτικές αλλαγές.

 

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά πώς δεν χρειάζεται η υπογραφή μας για τα λίγα ψίχουλα που μας πετάει η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας τον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν μονομερώς την αύξηση αυτή.

 

Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Ενωμένοι μέσα από τα Σωματεία μας, το Σωματείο των εργαζόμενων στην Vodafone-360 connect-Λοιπές Θυγατρικές και το Κλαδικό Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, παλεύουμε και διεκδικούμε συνολικά τους όρους δουλειάς μας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας. Παλεύουμε και διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που μπορούν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά μας.

 

                                                                                              Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας , το Σάββατο, 5/2, 17:00