Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ VODAFONE-360 CONNECT-ΛΟΙΠΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ

 Το Σωματείο μας πραγματοποίησε μαζική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24/10,  κάνοντας τον απολογισμό του και σχεδιάζοντας την δράση το επόμενο διάστημα. Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε επίσης εφορευτική επιτροπή  για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου και ψήφισε για διοικητικό και οικονομικό απολογισμό .

 

Στην εισήγηση του Δ.Σ έγινε εκτενής αναφορά για την δράση του Σωματείου , όλο το προηγούμενο διάστημα, πώς δηλαδή παρά τις απαγορεύσεις και τα lockdown, την εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας, κατόρθωσε να είναι αποκούμπι των εργαζόμενων, να παρεμβαίνει για κάθε ζήτημα, να πραγματοποιεί Γενικές Συνελεύσεις με φυσική παρουσία, συσκέψεις

 

Σταθμός στην δράση και παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται, ήταν η οργάνωση της απεργίας στις 10 και στις 16 Ιούνη, απέναντι στο νομό -έκτρωμα Χατζηδάκη. Μέσα από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, ήρθε πλούσια πείρα για το πώς συζητήσαμε, τι πρωτοβουλίες πάρθηκαν με συσκέψεις, περιοδείες, στόχοι για την οργάνωση νέων εργαζόμενων αλλά και το πώς κατορθώσαμε , παρά την απομόνωση που η τηλεργασία έχει φέρει, να βρισκόμαστε από κοντά, να συζητάμε συλλογικά, να αποφασίζουμε.

 

Επιβεβαιώσαμε τον συντονισμό της δράσης μας με το Κλαδικό μας Συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ. Συντονίζουμε τη δράση μας με Σωματεία στον κλάδο και πανελλαδικά με Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, την πραγματική ελπίδα των εργαζόμενων.

 

Απέναντι στους σχεδιασμούς της Vodafone, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που όχι μόνο θα κατοχυρώνει αλλά θα αυξάνει μισθούς και δικαιώματα (ωράρια, διαλείμματα, άδειες) για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone.

Αυτός ο δρόμος της διεκδίκησης είναι που μπορεί να κουρελιάσει το νόμο Χατζηδάκη, που μαζί με τους προηγούμενους, στοχεύει να μας κάνει ακόμα πιο φθηνούς και διαθέσιμους για την εργοδοσία, απ’ όπου και όποτε αυτή το επιθυμεί.

 

Η Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε την συμμετοχή του Σωματείου στο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη και σε συντονισμό με Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, κλιμακώνουμε με νέα απεργία.

 

 

Υπερψηφίστηκε επίσης ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

 

Ισχυροποιούμε Το Σωματείο μας στις αρχαιρεσίες του στις 5-6 και 8 Νοέμβρη.