Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ COSCO

 ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ – ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28/10, 17:00 ΣΕΜΠΟ, COSCO


Το Συνδικάτο μας στέλνει μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζομένους της COSCO, που με νέαμαχητική απεργία την Πέμπτη 28/10 συνεχίζουν το αγώνα τους διεκδικώντας να εξασφαλίσουν ότι μετά τη βάρδια θα μπορούν να γυρίσουν σπίτια τους και δεν θα έχουν την ίδια μοίρα με το συνάδελφό τους που έχασε τη ζωή του στη δουλειά.

Ο θάνατος του συναδέλφου στην COSCO δεν ήταν απλά εργατικό ατύχημα, αλλά ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. Λίγες μέρες πριν, εξάλλου, είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός ακόμα συναδέλφου, αυτή τη φορά ντελιβερά, πάλι εν ώρα εργασίας. Η «μαύρη λίστα» των νεκρών εργατών που αριθμεί εκατοντάδες - καταγεγραμμένους και μη- συναδέλφους που δε σχολάνε από τις βάρδιές τους, για να αυγαταίνουν τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Vodafone έχουμε κι εμείς θρηνήσει συναδέλφους, ακόμα και το προηγούμενο διάστημα, που η εργοδοσία μας ήθελε απομονωμένους, επιβάλλοντας τη γενίκευση της τηλεργασίας.

Με τους εργαζόμενους της COSCO μας δένει ένα κοινό συμπέρασμα: τα αφεντικά μας να μετράνε εκατομμύρια κέρδη κι επενδύσεις, εμείς μετράμε πόσοι μείναμε μετά την κάθε βάρδια και τι μας απομένει για να βγει ο μήνας.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Με τον αγώνα μας, απαιτούμε εδώ και τώρα:

-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς

-Σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο

-7ωρο-5μερο-35ωρο.

Είμαστε στο πλάι του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ, στους εργαζομένους της COSCO. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτό το εργοδοτικό έγκλημα και να ικανοποιηθούν άμεσα και πλήρως τα αιτήματα του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ COSCO


#οι _ζωες_των_εργατων_μετρανε