Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΤΗΠ -ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ VODAFONE -360 CONNECT-ΚΛΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

  Τα Σωματεία μας καταγγέλλουν την εργοδοσία της Vodafone και την απαράδεκτη πρακτική της να απαιτεί την εγκατάσταση εφαρμογής για κράτηση θέσης ώστε να εργαστούμε στα κτήρια. Συγκεκριμένα, σήμερα, 28/5 , απαγόρεψε σε συνάδελφο, ο οποίος εργαζόταν με φυσική παρουσία όλο αυτό το διάστημα στο κτήριο του Χαλανδρίου, να μπει για δουλειά γιατί δεν είχε κάνει κράτηση στη θέση! Μετά από την παρέμβασή μας και την επιμονή του ίδιου του συναδέλφου, προκλητικά ο Υπεύθυνος Προσωπικού διεμήνυσε πως «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που το επιτρέπει». Να σημειώσουμε ότι ο συνάδελφος είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Vodafone-360 Connect-κλθ και μέλος στο Κλαδικό Συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και δεν μπορεί η εργοδοσία να του απαγορεύει την πρόσβαση, όπως και σε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να εργαστεί από το γραφείο.

 

Τα Σωματεία μας προχωρούν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για το παραπάνω ζήτημα.

 

 

·         Δεν κάνουμε καμία κράτηση, δεν κατεβάζουμε καμία εφαρμογή

·         Συχνά μοριακά test με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Γιατρός εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό σε μόνιμη βάση

·         Άδεια μετ΄αποδοχών μετά τον εμβολιασμό. Καμία σκέψη για κανονική ή αναρρωτική

 

        Να σταματήσει εδώ και τώρα η υποκρισία της εργοδοσίας ότι αυτό γίνεται για την προστασία της υγείας μας. Ξέρουμε πολύ καλά τα μέτρα-ημίμετρα που εδώ και ενάμισι χρόνο έχει πάρει η εργοδοσία, που σε τίποτα δεν έχουν διαφυλάξει την Υγεία μας.

 

Άλλος είναι ο στόχος τους και είναι φανερός!

 

         Είναι κυνική  άλλωστε, η παραδοχή της εργοδοσίας, ότι αναμένει πως και πως να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, για να το εφαρμόσει. Ένα νομοσχέδιο, που πατώντας πάνω σε όλους τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους που ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΛ/ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει, έρχεται να δώσει την χαριστική βολή. Να καταργηθεί δηλαδή το 8ωρο επιβάλλοντας την 10ωρη εργασία. Καταργούν την Κυριακή αργία. Χτυπάν τα σωματεία και την απεργία. Ρυθμίζουν, μονιμοποιούν και νομιμοποιούν την πιο σύγχρονη ελαστική μορφή εργασίας, την τηλεργασία, με ένα στόχο: έναν νέο  μοντέλο εργαζόμενου που θα είναι διαθέσιμος ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη 24ώρες το 24ώρο, 7 μέρες την εβδομάδα, πότε από το σπίτι, πότε από το γραφείο, πότε από το εξοχικό, συνεχώς.

 

    Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρει πίσω η εργοδοσία αυτήν την απαράδεκτη οδηγία. Καμία εφαρμογή δεν κατεβάζουμε στα κινητά μας για να μας ελέγχει και να μας φακελώνει.

 

    Απαιτούμε εδώ και τώρα να επιστρέψουμε στην εργασία μας με ασφάλεια.  Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα η εργοδοσία μέσα στους χώρους δουλειάς, που εδώ και ενάμιση χρόνο τα Σωματεία μας απαιτούν.

      Δεν δεχόμαστε την ίδια στιγμή που ξενοικιάζει ορόφους και κτήρια για να κόψει κόστος, να λέει ότι δεν έχει που να μας βάλει! Δεν δεχόμαστε την επιβολή της τηλεργασίας. Τα σπίτια μας είναι χώρος ανάπαυσης και όχι χώρος εργασίας. Δεν δεχόμαστε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που είναι σε ευθεία αντιπαράθεση

με τις επιδιώξεις κυβέρνησης και εργοδοτών

 

      Για εμάς σύγχρονο, είναι η πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Όροι δουλειάς, Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση , Δημόσια, Δωρεάν και Καθολική. Σύγχρονο για εμάς είναι ζωή με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που τα αποτελέσματα της εργασίας μας εξασφαλίζουν.

 

3 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5νθημερο-35ωρο

Απαντάμε αγωνιστικά