Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Δελτίο Τύπου για την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου 18/5/2021 - Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας

 Δελτίο Τύπου για την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 18.05.2021, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για να συζητήσουμε για την οργάνωση του αγώνα μας. Υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα. Κριτήριο μας είναι η δουλειά και η ζωή μας με βάση τις ανάγκες μας, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να μας μετατρέψουν σε σκλάβους για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Συζητήθηκαν οι απόψεις των συναδέλφων που φτάνουν στο Σωματείο, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Από την συζήτηση φάνηκε, ότι οι εργαζόμενοι δεν πέφτουν στην παγίδα και θα παλέψουν για να μείνει στα χαρτιά, όσα παραμύθια κι αν πλασάρει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, πως το νομοσχέδιο είναι σύγχρονο και προοδευτικό. Δεν είναι πρόοδος το χτύπημα του 8ώρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας και το χτύπημα του συνδικαλισμού και άλλα ακόμα πολλά που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο.

     Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Vodafone, που προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα μη επιστροφής μας στους χώρους. Η οδηγία να γίνεται η επιστροφή σε Χαλάνδρι, Αδριανείου και Μεταμόρφωση , μια μέρα την εβδομάδα..κατόπιν κράτησης και στα υπόλοιπα κτήρια με λίστα αναμονής, μόνο οργή μας προκαλεί.  Είναι φανερό, ότι πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης (που συμπεριλαμβάνει διατάξεις για την τηλεργασία), σπεύδει να το εφαρμόσει.

     Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία πως δεν είναι αυτή που θα μας υποδείξει ούτε πως, ούτε πότε θα επιστρέψουμε. Απαιτούμε την ασφαλή επιστροφή μας στο χώρο δουλειάς, με όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να πάρει εδώ και τώρα πίσω την απαράδεκτη οδηγία που έβγαλε.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκαν τα εξής:

·         Συμμετοχή μας στην κινητοποίηση την Παρασκευή 21/5 στις 18.30 στο υπουργείο εργασίας που καλεί το ΣΕΤΗΠ μαζί με τα άλλα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.

·         Απαιτούμε από την εργοδοσία να δίνει άδεια μετ’ αποδοχών σε όσους συναδέλφους μένουν κλινήρεις μετά τον εμβολιασμό, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή όλων των συναδέλφων στα κτίρια της εταιρίας.

·         Συμμετοχή σε απεργία σε συντονισμό με τα υπόλοιπα Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα.

·         Διοργάνωση φεστιβάλ με συζήτηση, μουσική διαμαρτυρία, δραστηριότητες για τα παιδιά των συναδέλφων, το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη

Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας – Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5νθημερο-35ωρο

Απαντάμε αγωνιστικά - Κλιμακώνουμε με απεργία!