Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Το σωματείο μας προχώρησε σε στάση εργασίας την Πέμπτη 23/7 από τις 09:00 έως τις 12:00, αντιδρώντας στις απολύσεις της Vodafone, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία των συναδέλφων μας. Χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στη στάση εργασίας και στάθηκαν δίπλα στους απολυμένους συναδέλφους τους. Δώσαμε μια δύσκολη μάχη, σε σύνθετες συνθήκες τηλεργασίας και με τρομερές πιέσεις σε όλους τους εργαζόμενους.

 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες απλώνουμε το χέρι σε όλους τους συναδέλφους. Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Γινόμαστε πιο ικανοί να τα αντιμετωπίζουμε μέσα από κάθε μάχη που δίνουμε με επιτυχία.

 

Χαιρετίζουμε και όλους αυτούς που ακόμα κι αν δε συμμετείχαν στη στάση εργασίας, κατανοούν ότι μόνος δρόμος είναι η συστράτευση με το σωματείο, αφού όλοι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Μόνο το σωματείο μας μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ζωές μας.

 

Η Vodafone μας έδωσε να καταλάβουμε ποια είναι η «οικογένεια» μας. Μοναδικό σχέδιο της εταιρίας είναι να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία και τον εκπρόσωπο της που παρεμπόδισε μέλη του σωματείου να μπουν στα κτίρια που εργάζονται. Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως το σωματείο μας είναι καρφί στην εργοδοσία, έχουν την εντύπωση πως θα μπορέσουν να απομονώσουν το σωματείο από τους εργαζόμενους! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως οι ταξικές δυνάμεις θα γίνουν τα παπαγαλάκια τους και θα συνδιαλέγονται μαζί τους!

 

Το ξεκαθαρίζουμε ακόμα μία φοράοι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συσπειρωνόμαστε στο σωματείο και στο κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, με περισσότερες δυνάμεις θα ριχθούμε στην μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Το μόνο ταξικό σωματείο που υπάρχει στην Vodafone δεν θα μπορέσει η εργοδοσία να το βάλει στο χέρι, ούτε να το τρομοκρατήσει!

 

Για να προετοιμάσουμε τη στάση αυτή, ξεπεράσαμε προβλήματα και μαζευτήκαμε από κοντά σε μια σύσκεψη πλούσια σε εμπειρίες και αλληλεγγύη. Μιλήσαμε για την κατάσταση και τις συνθήκες σε όλα τα τμήματα της εταιρίας. Γινόμαστε πιο δυνατοί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες. Σπάμε τους διαχωρισμούς της εταιρίας που μας χωρίζουν ανάλογα τη σύμβαση, το μισθό, τις σχέσεις εργασίας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στο σωματείο και να παλέψουμε όλοι μαζί για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

 

         Καμιά απόλυση δεν είναι αποδεκτή.

         Συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου.

         Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε το σωματείο για όλες τις εξελίξεις.